Boka ett besök med branschen

Under rubriken ”Boka ett besök” samlar Film i Skåne aktuella erbjudanden med klassrums-/arbetsplatsbesök där t ex filmregissörer eller digitalaspel kreatörer kan komma för att visa och prata om sin film och/eller sitt yrke. Det kan också vara andra professionella inom film-och mediebranschen som erbjuder föreläsningar, fortbildning eller workshops. Boka ett besök med yrkesverksamma inom film-och mediebranschen helt enkelt! Hittar du inte det du söker här gå in på länken ”Beställ en film-/mediepedagog”, där presenteras Film i Skånes nätverk av duktiga film-och mediepedagoger som fungerar som resurs för arbetet i skolan och andra pedagogiska sammanhang där film/rörlig/media bild ingår.

oscarwemmert
 
 
 
GameFlame, Oscar Wemmert
 
  • Workshop: Skapa och berätta med digitala spel
  • Skapande skola, workshops, lärarhack, barnhack och inspirationsföreläsningar 
  • Digitala spel, programmering, Scratch, interaktivt berättande, 
  • Analys av digitala spel, grafik & ljudframställning för spel
 
Jag heter Oscar Wemmert och är kreativ producent på min firma GameFlame. Jag har skapat spel och digital media i 20 år och varit involverad i mer än 20 släppta spel för olika plattformar som tillsammans har sålt flera miljoner exemplar. Mest kända är LittleBigPlanet 3 till PlayStation 4 och LittleBigPlanet PS Vita men även en stor mängd barnspel så som Häst & Ponny, Bamse i Egypten och flera av Sveriges Televisions julkalenderspel.
 
Jag har länge velat skapa spel med barn och under 2016 fick jag möjlighet att samarbeta med Film i Skåne för att ta fram ett första koncept, som vi valt att kalla ”Skapa och berätta med digitala spel”. Konceptet använder verktyget Scratch, har anpassats i olika utföranden och finns tillgängligt för alla som vill använda det, ladda hem genom att klicka på ikonerna nedan:
 
 
 
 
 
 
Programmering är på väg in i läroplanen och jag erbjuder stöd till både skolor, pedagoger och elever i form av workshops, inspirationsföreläsningar, lärarhack, barnhack eller andra evenemang kring digitala spel, Scratch och programmering.
 
Jag kan skräddarsy en lösning som passar just era förutsättningar och behov.
Kontakta mig för att få mer information om vad vi kan hitta på tillsammans.
 
GameFlame
 
Oscar Wemmert - kreativ producent
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0733-16 48 70
 
 

12bild12s8

”Vem sätter spelets regler?” Ozma Speldesign erbjuder fortbildning och workshops för pedagoger, personalgrupper med flera i hur man tänker spel och hur man kan utmana det faktum att spelregler ofta speglar normerna i samhället. Målet är att uppmärksamma och ifrågasätta rådande spelregler och på det viset både lära sig om hur spel fungerar och om hur normer fungerar.

Kostnad för en workshop: 15.000 kr (inklusive material).
För mer information samt för att boka kontakta:

Karin Ryding
tel: 0702-452592
e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Film i Skåne

Elis NIlssons väg 5
271 39 Ystad

Telefon : 0411 55 87 50
Fax : 0411 55 97 40

Malmökontoret besöksadress
Friisgatan 19 B (OBS! Inte postadress)
Telefon : 040 78 176

 

filmiskane logo neg h180

Upp