Aktuellt

 • Ny webserie spelas in i Lund
  Produktionsbolaget Tiny Lumberjack Film står bakom webserien ”Happy Street”, en deckare i 6 avsnitt som handlar om en vetenskapsman som försvinner och kriminalarna Hansson och Persson som kopplas in på fallet. I rollerna som Hansson och Persson ses Marianne Mörck och Kryddan Peterson. I övriga roller ser vi bl a…
  Läs mer ...
 • Film i Skolan-dagen presenterade spännande forskning Maria Söderling, VIS Vetenskap I Skolan, har på uppdrag av Film i Skåne dokumenterat pilotprojektet ”Skapande skola - Cirkus Imago, animerad film och digitala spel” på Kulladalsskolan, en F-5 skola i Malmö. Rapporten ”Erövra uttryck i samspel med andra” släpptes på Film i Skolan-dagen 23 mars på biograf Panora i…
  Läs mer ...
 • Green Screen - miljösamarbete på europanivå Det nya Interreg-projektet "Green Screen" är nu lanserat. Projektet ska verka för att den europeiska film- och tv-branschen ska bli miljövänligare. Med mer än 1000 produktioner i Europa årligen är projektets huvudmål att förbättra regionala policyer för filmindustrin och att hjälpa filmbolagen att styra mot mer hållbara och miljövänliga sätt…
  Läs mer ...
 • Barn och Ungas utbud 2017-2019
  Film i Skånes avdelning Barn och Unga presenterar utbud och verksamhet framåt, både för dig som jobbar i skolan och dig som i andra sammanhang arbetar med ungas eget skapande och egna uttryck. I foldern kan du botanisera bland följande rubriker: Sökbara medel, Skapa och berätta med digitala spel, Film…
  Läs mer ...
 • Business Region Skåne Årsrapport 2016 Nu är den kommen, Business Region Skånes årsrapport för 2016. - I takt med att den internationella konkurrensen tilltar i en globaliserad värld blir Business Region Skånes roll allt mer väsentlig för Skånes tillväxt. Skåne måste visa framfötterna. Vi arbetar aktivt för att säkra upp den internationella närvaron i Skåne,…
  Läs mer ...
 • Producing People - nytt initiativ During Berlin international film festival, Film i Skåne launch a new talent development initiative: Producing People. Four emerging producers from Southern Sweden will be mentored and supported for one year to springboard to the next level. Four female producers have been selected to participate: Ann Lundberg, Caroline Drab, Catherine Champagne…
  Läs mer ...
 • Två rykande färska rapporter
  Under Göteborg Film Festival presenterades två rykande färska rapporter: "Talangutveckling i Sverige" (Hanna Sohlberg för Svenska Filminstitutet) och "Nostradamus Screen Visions 2017" av Johanna Koljonen på uppdrag av Nordic Film Market, The Nostradamus Project, Göteborg Film Festival och Lindholmen Science Park.
  Läs mer ...
 • Sprid din dokumentärfilm i 5 steg Glynnis Ritter på WG-film satsade på eventdistribution för dokumentärfilmen Bikes vs Cars. Inspiration fick hon bland annat från en workshop för kvinnliga producenter som just handlade om att hitta kompletterande intäkter för dokumentärfilm. Sina slutsatser och erfarenheter beskrev hon i följande blogginlägg från den 23 januari i år:
  Läs mer ...
 • 5 Guldbaggar till skånsk film
  Skånsk film skördade stora framgångar under måndagkvällens Guldbaggegala. Yarden (i regi av Måns Månsson) och Min faster i Sarajevo (i regi av Goran Kapetanovic) tog tillsammans hem 5 Guldbaggar. Mer information om varje film finns på: Guldbaggen.se.
  Läs mer ...
 • Skånsk film i Göteborg
  Det drar ihop sig igen till Göteborg Film Festival som går av stapeln 27 januari-6 februari 2017. Och givetvis visas en hel del av våra skånska samproduktioner toppade av dokumentären "Death of a Child" (regi Frida Barkfors och Lasse Barkfors), som tävlar om Dragon Award: Best Nordic Documentary.
  Läs mer ...
Fler artiklar...

RåFilm

• filmrally
• animation
• föreläsningar
• Skapande-skola med Film Centrum Riks 

 

SASCHA FÜLSCHER & ALEX VEITCH är tillbaks med pedagogisk verksamhet hösten 2008. Kontakt Anna Klara från RåFilm Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sascha och Alex kombinerar sedan ett par år tillbaka egen filmproduktion och pedagogisk verksamhet. De driver RåFILMs videoverkstad och ger ungdomar en möjlighet att låna utrustning och få vägledning. De erbjuder även kurser och workshops i bl.a. animation och videoaktivism/community media. Dessutom kan de visa och föreläsa kring filmer de själva producerat, som t.ex. deras senaste produktion "HITMUSIK - konsten att sätta rytm till revolt".

ANIMATION Med hjälp av tidningsurklipp, dockor, saxar och häftmassa skapar deltagarna bilder och berättelser som vi sedan animerar tillsammans! Deltagarna får spåna fram ett bildmanus utifrån ett ca 1 minut långt ljudklipp. Med hjälp av två animations-stationer bygger vi sedan ihop bilderna till en sammanhängande film. Som avslutning får deltagarna se den ihopklippta filmen, som också kan brännas på DVD efteråt.

Workshop: 4-5 h Antal geltagare: 6-10

HITMUSIK - konsten att sätta rytm till revolt

Om filmen:

"När proggbandet Röda Bönor på 70-talet äntrade proggscenen drevs de av en övertygelse att musiken var en väg till en bättre värld. De sjöng om orättvisor och struntade i andras kommentarer. Dagens politiska artister har nya överlevnadsstrategier i en allt hårdare musikbransch, samtidigt som en allt starkare independentrörelse ger nya möjligheter att göra sin röst hörd."

RåFILMs senaste alster "HITMUSIK" är en 28 minuter lång dokumentär som handlar om politisk musik. Filmen tar upp många frågor och fungerar utmärkt som diskussionsunderlag. Teman som kan diskuteras kring filmen är t.ex. politisk aktivism, konstnärligt skapande, rätten att få uttrycka sig och göra det man vill, mm. Hur kan man som artist sprida sin musik? Varför är musikbranschen fortfarande väldigt mansdominerad? Vilka rörelser kan man engagera sig i idag?

"HITMUSIK" kan antingen visas av klassens egen lärare eller visas i samband med en föreläsning av en av filmens regissörer. Som komplement till filmen finns diskussionsmaterial att utgå ifrån, samt en massa extra filmklipp och information på DVD:n.

Workshop: 30 min filmvisning + 1 h diskussion.

Antal deltagare: max 30

VIDEOAKTIVISM/COMMUNITY MEDIA
Kontakta oss för mer nformation.

KONTAKT: mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel: 046-780 01 14

Sascha och Alex arbetar genom videokollektivet RåFILM, som vid sidan om filmproduktion även arbetar för att nyansera mediebilden och utbudet genom sin pedagogiska verksamhet. Föreningen finns på Kulturmejeriet i Lund och arbetar mycket med filmernas påverkansmöjligheter och använder olika metoder, som t.ex. participatory video, för att göra filmer som sprider viktiga budskap. I det använder de sig utav både dokumentärt material, animationer och en del fiktion och jobbar mycket med formspråket. De olika medlemmarna har olika bakgrund, men har alla lärt sig mycket genom att själva göra filmer och genomföra projekt och inspirerar genom att visa att det faktiskt går att göra sin egen grej.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne

Elis NIlssons väg 5
271 39 Ystad

Telefon : 0411 55 87 50
Fax : 0411 55 97 40

Malmökontoret besöksadress
Friisgatan 19 B (OBS! Inte postadress)
Telefon : 040 78 176

 

filmiskane logo neg h180

Upp