onsdag 9 mars 2016

Sensoria vinner publikpris i Portugal

Den 5 mars hölls prisutdelningen på den 36:e upplagan av Fantasporto - Oporto Internationella Film Festival i Porto, Portugal. Bland de vinnande filmerna fanns svenska SENSORIA regisserad av Christian Hallman som tog hem Publikpriset för Bästa Film. "- Det här priset betyder så otroligt mycket för filmen. Jag är otroligt glad och delar det här priset med alla mina skådespelare speciellt Lanna Olsson och Norah Andersen, min manuskollega Måns F.G. Thunberg samt alla i teamet", säger Christian Hallman.


Den Portugisiska pressen kallar SENSORIA "En av de bästa filmerna som visats på festivalen.” Christian var på plats och mottog priset.

SENSORIA är producerad av det Malmö baserade produktionsbolaget Grindhouse Pictures i samproduktion med Film i Skåne, StudioKorsholm och Janssen Herr Productions. Filmen  hade världspremiär den 27 september 2015 på prestigefyllda Fantastic Fest i Austin, Texas och har därefter visats vid tolv
internationella filmfestivaler i officiell tävlan. I Sverige kan den ses nu via Njutafilms VOD och DVD. International Sales handhas av Kanadensiska 108 Media och filmen har sålts till ett flertal länder däribland Sydamerika, China och Frankrike.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne

Elis NIlssons väg 5
271 39 Ystad

Telefon : 0411 55 87 50
Fax : 0411 55 97 40

Malmökontoret besöksadress
Friisgatan 19 B (OBS! Inte postadress)
Telefon : 040 78 176

 

filmiskane logo neg h180

Upp