Startsidans puffar

Startsidans puffar

Har du en idé till en kortserie som riktar sig mot webben? Filmbasen utlyser nu för andra gången workshopen  WEBISODES: Att skapa en kortserie, i samarbete med Mediefabrikken, FilmCloud, Film i Skåne och Boosthbg. 

Stryk allt i kalendrarna och börja fixa med din film så du är redo att anmäla den till Pixel! Anmälan är öppen under perioden 4-28 februari 2019. Själva festivalen äger rum lördag 27 april i Ystad Studios. Läs mer på vår hemsida: filmiskane.se/pixel. Pixel Skånes Filmfestival finns också på facebook.

Har Du besökt Ystad Studios Visitor Center (YSVC)? YSVC är ett upplevelsecenter för film med ett innehållsrikt utbud av upplevelser och lärande i filmens värld. Här kan Du vandra runt i autentiska studiobyggen och filmmiljöer, se och prova rekvisita och själv skapa filmer och berättelser. Centret erbjuder även guidade visningar, föreläsningar och workshops. YSVC är ett samarbete mellan Ystads kommun och Film i Skåne. Vägg i vägg finns den professionella filminspelningsstudion Ystad Studios som drivs av Film i Skåne. Läs mer på följande länk: https://www.ystad.se/kultur/film-i-ystad/ysvc/

Wallander. Game of Thrones. Sagan om ringen. Att göra resor i böckernas eller filmernas fotspår har blivit allt mer populärt. Vi vill uppleva miljön där berättelserna utspelar sig på plats.13–14 november arrangeras Mixed Reality Scandinavia 2018 i Ystad Studios Visitor Center. En konferens om filmen och litteraturens påverkan på och betydelse för utvecklingen av destinationer. Något för dig? Registreringen är öppen via följande länk: https://bit.ly/2xIwDJv

Flera av Ingmar Bergmans mest kända filmer spelades in i Skåne och hans livsgärningar har gjort starkt avtryck här. Nu ska både skåningar och en internationell publik kunna ta del av film- och kulturarvet efter Ingmar Bergman på olika platser i Skåne. Region Skånes kulturnämnd stärker Film i Skåne för projektet Ingmar Bergmans Skåne med sammanlagt 450 000 kronor.

I år är det valår och det kommer givetvis att prägla årets Film i Skolan-dag. Årets tema är "Demokrati, delaktighet och representation". Välkomna 22 mars kl 9-17 på biograf Panora i Malmö!

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp