Sergey Vasiliev

• storyutveckling, manusworkshop, skrivövningar 

• från idé till en färdig film på 24 timmar

• regiworkshop - övningar med skådespelare

• klippa och klistra - filmredigering: metoder, tempo, känsla

 

 

 

Lite mer om mig:

Mitt namn är Sergey Vasiliev och jag är regissör och manusförfattare. Jag kommer ursprungligen från den ryska staden Samara, där mina föräldrar och två syskon fortfarande bor.

Under mina år på gymnasiet började jag läsa väldigt mycket. Detta ledde till att jag även började skriva kortare noveller. Filmer älskade jag förstås också men filmskapande betraktade jag inte som någon möjlighet för mig då. Det verkade vara så svårt, tekniskt avancerat och dyrt. Ingen i min omgivning hade någon videokamera. Det var bara en dröm. Under min universitetstid väcktes mitt intresse för film när jag träffade likasinnade och under samma period blev jag dessutom medlem av en filmförening där vi tittade på och diskuterade film – Lars Von Trier, Michele Haneke och Andrej Tarkovskij för att nämna några. Det var då min stora kärlek och fascination för film formades och jag fick lust att berätta mina egna historier med film. Men livet hade andra planer för mig.

Efter universitet valde jag den trygga vägen och började jobba på en bank men ganska snart förstod jag att det var ett tryggt men felaktigt val. 2005 flyttade jag till Sverige och fick chansen att börja om igen och ägna mig åt mitt stora intresse – film. Det tog mig alltså flera år av mitt liv att förstå vad jag ville göra och förändra situationen som jag befann mig i. Det är bland annat den här erfarenheten som idag ger mig kraft och motivation att, trots motgångar och svårigheter, fortsätta med film och följa mitt mål.

Jag har bott i Sverige i 8 år nu. Jag har bland annat studerat praktisk film på Fridhems folkhögskola, filmvetenskap vid Lunds universitet och förra året skrev jag mitt första långfilmsmanus under manusutbildningen på Broby Grafiska. Hittills har jag skrivit och regisserat fyra kortfilmer och med varje ny film får jag ännu mer lust till att fortsätta berätta historier med film och förhoppningsvis hitta min egen röst.  Som filmskapare är jag mycket intresserad av historier som har en lite mörkare och udda ton. Jag tycker om jobba med metaforer och stämning. Jag har förkärlek för berättelser som ställer obekväma frågor, frågor som utmanar var och en i publiken hitta ett eget svar till.

Som filmpedagog vill jag framför allt inspirera människor till att utforska berättande och filmmediet. All mänsklig erfarenhet kommuniceras via historier vi berättar. Det är via berättelser vi förstår och ge mening till våra liv. Film är ett fascinerande och slagkraftigt medium för att berätta historier och jag vill visa att alla människor kan berätta sina historier med hjälp av film. 

Sergey Vasiliev

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

0707 329 421

 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp