tisdag 14 augusti 2018

Europaforum Hässleholm med Europeisk Filmfestival 27/8-29/8

Europaforum Hässleholm och Europa Direkt bjuder in till en Europeisk Filmfestival med prisbelönad film.
Vid sidan av Europaforum Hässleholms seminarier bjuds det på en Europeisk Filmfestival där forumet och Europa Direkt i samarbete med Europaparlamentet visar 2017 års finalister av LUX-priset, ett filmpris som utses av Europaparlamentets ledamöter. Filmerna ger dig som besökare en inblick i några av de mest aktuella sociala och politiska frågorna i dagens Europa.

Filmfestivalen är ett samarbete mellan Europaparlamentets kontor i Sverige, Europa Direkt Hässleholm, Film i Skåne och Europaforum Hässleholm.

Filmvisningen är kostnadsfri, men föranmälan krävs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

27/8-29/8 Parkbiograferna i Hässleholm Kulturhus.

Måndag 27 augusti kl 17:00 – 120 slag i minuten (120 BPM) (Frankrike)
Inleds med ett anförande av EU-parlamentariker Bodil Valero (Mp)
Politik och passion i 90-talets Paris. Trots att AIDS fortsätter att skörda tusentals offer är hjälpen återhållsam. Frustrationen växer bland aktivisterna i Act Up som tvingas ta till spektakulära metoder för att dra uppmärksamhet till frågan. Nathan är ny i gruppen och mötet med den militante Sean skakar hela hans värld i en film som garanterat kommer få ditt hjärta att bulta.
 
Tisdag 28 augusti kl 17:00 -Western (Tyskland, Bulgarien, Österrike)
En grupp tyska arbetare ger sig av till en byggarbetsplats i gränsregionen mellan Bulgarien och Grekland. Detta främmande land med sitt hisnande landskap väcker männens äventyrslysta, men de konfronteras också snabbt med sina egna fördomar och misstro grundade i språkbarriärer och kulturella skillnader. Det är upplagt för uppgörelse när männen börjar tävla om erkännande och gillande från de lokala byborna.

Onsdag 29 augusti kl 11:30 – Sameblod (Sverige, Danmark, Norge) Fullbokad.
Inleds med ett anförande av Oskar Östergren, samproducent för filmen.
Vinnare av Lux-priset 2017!
Sameblod är en stark film om Elle-Marja som går i nomadskola och bestämmer sig för att bryta med sitt samiska arv och bli svensk. Det är också berättelsen om Sveriges skamliga koloniala historia, om hemhörighet och utanförskap,vhjälteskap och uppror, skam och skuld. En film som berör och upprör och manar till viktiga samtal om individuell och nationell historieskrivning.

Länk till filmfestival: http://www.eu-forum.se/europaforum-2018/filmfestival-2018.html?categoryId=

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp