torsdag 12 maj 2016

Sydsvensk söndag i Cannes

…. Eller rättare sagt så börjar det redan på lördagkvällen den 14 maj då Southern Sweden Film Commission inviger sitt program inom projektet Southern Sweden Creatives.  Årets satsning fokuserar på att stärka kontakterna mellan filmbranschen i Skåne, Blekinge och den arabisktalande delen av världen.

Söndagen den 15 maj bjuder på seminarier kring samproduktion, finansiering, pitchning, distribution och nätverkande på det arabiska temat, men också på en genomgång av samproduktionsmöjligheter i Sverige och Norge och ett seminarium under medverkan av svenska kulturministern Alice Bah Kuhnke och VDn för Svenska Filminstitutet, Anna Serner, om jämställdhet inom filmbranschen (arrangerat av Svenska Filminstitutet).
Måndagkvällen den 16 maj presenteras de filmfestivaler i södra Sverige som också erbjuder en branschplattform.

”Det är fantastiskt att se vilka talanger och vilken styrka vi kan presentera från Södra Sverige. Tack vare Southern Sweden Creatives så kommer vi att få resten av världen att förstå detta”, säger Mikael Svensson – filmkommissionär på Southern Sweden Film Commission som är en del av Film i Skåne.

Mouhamad Keblawi, direktör för Malmö Arab Film Festival, har på uppdrag av Southern Sweden Creatives sammanställt den arabiska delen av programmet
i samarbete med bland andra Dubai Film Market, Arab Cinema Center, Moroccan Film Center och Festival de Rabat.

Allt sker i ”The Pavillion of the Swedish and Norwegian Film Commissions” på Pantiero #217 i Cannes. Paviljongen finns på plats under perioden 11-22 maj, och temat för årets svenska monter är ’Southern Sweden’. Montern kommer att möbleras med skånska möbler av kvinnliga formgivare.

Satsningen har möjliggjorts genom projektet Southern Sweden Creatives där Film
i Skåne är en av partnerorganisationerna.

Kontaktperson: Mikael Svensson, filmkommissionär Southern Sweden Film Commission, tel: 070-716 32 02, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

        

Southern Sweden Film Commission marknadsför södra Sverige internationellt som inspelningsplats, och hjälper film- och TV-produktioner som vill spela in i regionen. Southern Sweden Film Commission är en del av Film i Skåne.

Southern Sweden Creatives är ett treårigt projekt som hjälper svenska företag inom den kreativa industrin att växa internationellt. Projektets fokus ligger på film, digitala spel, design och media. Film i Skåne är en av nio partner-organisationer. Projektet leds av Invest in Skåne och delfinansieras av Region Skåne, Malmö Stad, Helsingborgs stad, Tillväxtverket och Europeiska Unionens regionala utvecklingsfond.

Malmö Arab Film Festival (MAFF) är den mest inflytelserika filmfestivalen med fokus på arabisk film utanför Arabvärlden. Ett av målen med festivalen är att stärka samarbetet mellan Arabvärlden och Skandinavien med fokus på södra Sverige, också vad gäller samproduktion av film genom MAFF Market Forum.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp