måndag 6 mars 2017

Skånes filmscen är mycket aktiv - över 170 filmer anmälda till årets Pixel

PRESSMEDDELANDE 170303

Lördagen den 22:a april tar Pixel - Skånes Filmfestival över Ystad Studios med en hel dag fylld av filmvisning, aktiviteter och prisutdelning. I år har över 170 bidrag kommit in av filmskapare från hela Skåne, i åldrarna 8- 73 år.


“- Vi är jätteglada att det görs så mycket bra och ny film i Skåne, årets festival kommer att få ett spännande program med film av både nya och etablerade talanger” säger Jeanette Schjerva, festivalchef. Pixel är en av de största regionala filmfestivalerna i Sverige och det delas ut 14 priser på festivalen. Priset “Pixel Talent Award” delas ut för sjätte gången och är ett av Sveriges största kortfilmspris till ett värde av 350 000 kronor.


Pixel Junior är festivalen i festivalen för de allra yngsta deltagarna. Här visas deras egna filmer på storbildsskärm och tävlar om fina priser. Dessutom finns det mängder av aktiviteter för hela familjen.
Pixel arrangeras av Film i Skåne i samarbete med Ystad kommun.
“- På Pixel älskar vi film och tror att det är viktigt att det finns bra rum där film kan visas och ses - av alla. Därför kostar årets inträde bara 50:- och är gratis för alla under 18 år”, berättar Jeanette Schjerva, Festivalchef.

Läs mer på www.filmiskane.se/pixel
Kontakt: Jeanette Schjerva, Festivalchef, 073-7071003 / Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hanna Lagerberg, Kommunikatör, 073-5647116 / Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp