torsdag 16 mars 2017

Film i Skolan-dagen presenterar spännande forskning

PRESSMEDDELANDE 170316

Hur gör vi för att bäst stötta lärare och elever när Skapande skola med rörlig bild kommer in i klassrummet? Vad kan skolan göra själv? Och hur skapar vi bra förutsättningar för samverkan mellan kulturaktör/skola?


Maria Söderling, VIS Vetenskap I Skolan, har på uppdrag av Film i Skåne dokumenterat pilotprojektet ”Skapande skola - Cirkus Imago, animerad film och digitala spel” på Kulladalsskolan, en F-5 skola i Malmö. Rapporten ”Erövra uttryck i samspel med andra” släpps på Film i Skolan-dagen 23 mars på biograf Panora i Malmö.

Du kan hämta ditt exemplar av rapporten, samt lyssna på Maria Söderlings slutsatser från följeforskningen kl 14:30. Film i Skolan-dagen arrangeras årligen under BUFF av Film i Skåne och Svenska Filminstitutet. Välkommen att ta del av spännande svensk och dansk forskning, filmer och föreläsningar! 
Kontakta gärna Carolina Falk, Film i Skåne, tel: 0707-479697 för mer information.
Pilotprojektet genomfördes på uppdrag av Film i Skåne med stöd av Region Skåne och Svenska Filminstitutet. Statsbidraget Skapande skola har till syfte att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Läsåret 2016/2017 fördelade Statens Kulturråd 170 miljoner kronor till Skapande skola i Sverige (ansökningarna omfattade 879 000 elever).

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp