tisdag 7 juni 2016

Internationellt genombrott för Skånsk dokumentärfilmare i Hollywood

Den skånske filmaren Michael Wall tog nyligen hem titeln ”Bästa utländska kortfilmsdokumentär” för sin film SEPSIS  på filmfestivalen  Los Angeles Independent Film Festival Awards (LAIFFA). Filmen fick utmärkelsen i klassen ”Bästa utländska korta dokumentärfilm”. Filmen, Sveriges första 360 dokumentär, är gjord med sk 360 graders videoteknik vilket gör den unik i sitt slag.

"- Att överhuvudtaget sticka ut med en film i dagens mediabrus är fantastiskt, att få pris på en filmfestival i Los Angeles, Hollywood, är nog större än vad jag just nu kan fatta", säger Michael Wall, Trelleborg. Michaels film SEPSIS är en film som handlar om Christina i Lund som drabbades av sepsis, dvs blodförgiftning.
Christina som överlevde sin sepsis berättar sin historia i den här filmen. Med hjälp av ett par VR glasögon upplever man det som om man sitter tillsammans med Christina när hon berättar sin historia för just dig.
SEPSIS kan man se på Youtube om man söker på denna direktlänk https://www.youtube.com/watch?v=HO1leWQEsGg&list=PL834fJfHTIY8coLE2W4lH_3P8lIAe5hHE

Foto: Tina Nordlöf

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 5
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

 

filmiskane logo neg h180

Upp