torsdag 2 februari 2017

"Bitch" en roadmovie till tass

Landskronaregissören Csaba Bene Perlenbergs debutlångfilm "Bitch" håller just på att tassa sig jorden runt. Den började på en filmfestival i Kap Verde, tog sig vidare till Nya Zeeland och i slutet av januari är det dags för nordamerikansk premiär vid festivalen Cinema on the Bayou i Louisiana. - Det är en liten film som ställer de stora frågorna, säger regissören själv. "Bitch" beskrivs som en roadmovie till tass.
Den handlar om en gatuhund från New Delhis gränder som genom en ödets nyck hamnar i Landskrona, där hon möter en rad människor vars liv påverkas av hunden. Hela filmen ses genom hundens ögon. Bland de medverkande finns Milan Dragisic, Nic Schröder, Anders Granström, Karin Bertling, Farah Abadi med flera. - Amanda Ooms spelar en veterinär och det är hennes resa som är själva ramberättelsen, berättar Csaba Bene Perlenberg, som glädjer sig åt att bilderna från hemstaden far världen runt. Csaba Bene Perlenberg och hans team har kämpat hårt för att "Bitch" ska komma till stånd och han beskriver filmen som "så nära nollbudget man kan komma". I Louisiana tävlar Bitch om titeln "bästa långfilm". "Bitch" har blivit inbjuden till ännu en festival i USA, vilken är när detta skrivs hemligt. Men planen är att den ska få växa på festivaler världen runt och att den också förhoppningsvis ska visas på bio i Sverige i år.

"Bitch" är en samproduktion mellan Creative Corpse och Solid Entertainment AB, Good Film and Post AB, CosmoTone Aps i Danmark och PastellFilm HB. Filmen har även fått produktionsstöd av Öresund Film Commission, Filmcentrum Syd och Landskrona Stad. Film i Skåne har bidragit med utvecklingsstöd i form av klippstöd. För manus och regi står Csaba Bene Perlenberg. Medproducenter är Marthina Elmqvist, Isabell Gudmundsson och Sadiq Kazmi. Cinema on the Bayou pågår den 25 februari till 1 februri i Lafayette, Louisiana.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp