Hoppa till huvudinnehåll
PIXEL 2020

Pixel Skånes filmfestival

Pixel Skånes Filmfestival 2020 laddar upp för en heldag lördagen den 25 april då vi skickar ut vågor av skånskt filmskapande och kreativitet till er alla - hemma i karantänen!

Vi kommer att servera heldagsprogram i två Pixel-kanaler, Junior och Klass 2 – 4. Det bjuds på inte mindre än 444 min animation, spelfilm, dokumentär och experimentell film, roliga workshops och inspirerande gäster och samtal. Bara att slå på datorn och bänka dig i soffan! 

Tid & plats: 25 april kl 10–19, här på vår hemsida.
Hela programmet presenteras senare under april.

Pixel 2020 Online

Pixel 2020 flyttar online

Med anledning av coronavirusets spridning flyttar Pixel online i år.

Vi vill skapa en rolig online-festival för alla skånska filmentusiaster i karantäntider. En innesittardag med mängder av film och andra inslag att samlas runt - på distans.

Arrangemanget att kommer gå av stapeln den 25 april.

Klasser och priser

Varje år korar Pixels jurygrupper vinnare i flera tävlingskategorier i samtliga åldersklasser. 

Novemberfestivalen 2020

Novemberfestivalen - arena för ung svensk film

Pixel Skånes filmfestival är regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, 20-21 november 2020. Förstaprisvinnarna i Pixel klass 2 och 3 blir direktkvalificerade till Novemberfestivalen. Dessutom skickar Pixel två urvalsfilmer till Novemberfestivalen. 

Filmare som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Skåne kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering.

Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se