Hoppa till huvudinnehåll

Att pitcha "Black Angels" i Uppsala

Produktion

I slutet av oktober åkte vi till Uppsala Internationella Kortfilmfestival för att pitcha vår dokumentärfilm “Black Angels”. Resan blev lite annorlunda än vi från början tänkt.

Dagen för själva pitchen var det en begravning som vi båda (Gilda och Sarah) behövde, och ville, närvara på. Så istället för att vi pitchade, fick projektets exekutiva producent Adam Lunneborg hoppa in och göra det i vårt ställe.

Vi tre åkte upp tillsammans till Uppsala och jobbade på pitchen under pitch-workshopen som hölls av Hanna Sohlberg från Film i Skåne och Anne-Marie Söhrman Fermelin från Filmbasen. Trots att vi inte kunde pitcha filmen så var det verkligen lärorikt även för oss att vara med på workshopen. Dels fick vi möjlighet att testa vårt förberedda material på de övriga pitch-deltagarna, och samtidigt höra deras. Mest tycker vi det var inspirerande att se hur olika utformning pitcharna kan ha, och hur olika stilar kan tjäna olika sorters filmer. Också intressant och lärorikt att se någon annan framföra vårt förberedda material, då Adam var den som testpitchade under workshopen. Gav oss helt klart nya idéer!

Under den intensiva dagen vi var där så hanns även nätverkande med andra filmskapare med, när vi inte satt och preppade Adam inför pitchen det vill säga! Adam tyckte själva pitchen på fredagen var utmanande och mycket givande att göra. Det är inte bara pitchen i sig som blir värdefull, utan även att vara i sammanhanget och få möta andra filmskapare, i samma fas som en själv i ens karriär. Också att det fanns många finansiärer och människor från branschen i publiken, personer som man genom att ha pitchat fick en ingång till att prata med.

Av: Gilda Naumanen & Sarah Olsson