Hoppa till huvudinnehåll
Bild ur filmen "Exit: Leaving Extremism Behind".

Boka dokumentären "Exit: Leaving Extremism Behind"

Visning
CineSkåne

Boka dokumentären "Exit: Leaving Extremism Behind" för visning med tillhörande föreläsning och/eller workshop!

Våldsbejakande extremism - hur uppstår det och vad kan man göra?

Enligt det nationella uppdraget ska varje kommun aktivt verka och ha en handlingsplan för arbetet mot våldsbejakande extremism. Doc Lounge Impact Hub och Fryshuset samarbetar därför kring ett projekt som innefattar filmen ”Exit: Leaving Extremism Behind” och efterföljande aktiviteter, som modererat samtal och/eller workshops och utbildningar. Ett unikt koncept som ger en förståelse för mekanismerna i dessa grupper och vad man kan göra.

I ”Exit: Leaving Extremism Behind” får vi följa regissören Karen Winther på hennes sökande efter andra före detta våldsextremister, och höra deras anmärkningsvärda berättelser om att lämna sina extremistiska rörelser bakom sig. Genom denna resa, som sträcker sig från Norge till USA, får vi en unik inblick i dynamiken i dessa miljöer - vad som håller en kvar, hur de förändrar en som människa, och kanske viktigast av allt; vad som krävs fösr att ta sig ur.

Doc Lounge och Fryshuset erbjuder aktiviteter anpassade efter era önskemål och behov. Det kan vara ett reflekterande samtal efter filmen eller fördjupande aktiviteter såsom skräddarsydda utbildningar till personer som arbetar med frågan, eller insatser gentemot unga.

Läs mer om filmen och våra olika paket här: filmenexit.se
Kontakt: Maja Lindquist: maja@doclounge.se