Hoppa till huvudinnehåll
CineSyd logotype

CineSyd - nytt nätverk för filmvisning

CineSyd är ett nystartat nätverk för dig som är biograf- och visningsarrangör, kulturadministratör, regional filmare eller som arrangerar filmfestival i de sex sydsvenska regionerna.

Efter en undersökande rapport om visningslandskapet som Ida Åkesson utfört på uppdrag av Regionsamverkan Syd, valde de regionala filmverksamheterna att starta upp ett större gemensamt nätverk för att stärka det sydsvenska samarbetet. Rapporten ”Visningslandskapet i Sydsverige” kommer att presenteras och tillgängliggöras i samband med den första nätverksträffen den 6 oktober i Älmhult.

Förhoppningen är att många vill ta chansen att samverka över regiongränserna och lära av varandra. Sista dag för anmälan till nätverksträffen är den 28 september.

CineSyd – stärker interregionalt samarbete, stöttar det mindre visningsrummet och främjar filmen i de sydsvenska regionerna. CineSyd är ett samarbete inom Regionsamverkan Sydsverige och det filmkulturella området. Projektet drivs av regionerna Kalmar län, Jönköpings län, Blekinge, Kronoberg, Halland och Skåne. Projektet medfinansieras av Statens kulturråd.