Hoppa till huvudinnehåll

Film i Skåne söker Talangutvecklare/processledare för Programmet-Långfilm

Programmet-Långfilm är ett ettårigt utvecklingsprogram för debutanter inom lång spelfilm. I programmet utvecklar 6 upphovsmakare/team långfilmsprojekt med hjälp av varandra, processledaren, samarbetspartners, en manuscoach och externa experter.

Fokus ligger på utveckling av projekt, team och individer, med målet att stärka talangfulla kreatörer, bolag och den skånska spelfilmen. Innehållet i programmet skräddarsys efter deltagarnas behov. Workshops, träffar med bransch och Manusrummet, där erfarna manusförfattare arbetar med programmets deltagare, är en del av programmet. Gruppen träffas varannan månad och utvecklar sina projekt mellan träffarna.

Mer om Programmet-Långfilm: https://filmiskane.se/sv/programmet-langfilm-20212022

Tjänstens innehåll och förutsättningar

Som talangutvecklare/processledare för Programmet- Långfilm är du motorn, ledaren och den sammanhållande kraften för programmet. Du leder och planerar innehållet i gruppträffarna och lägger fokus på att skapa ett rum med högt i tak där erfarenheter och kunskaper kan delas och tas tillvara. Du har återkommande projekt - och rådgivningsmöten med programmets deltagare och följer processer, projekt och deltagarnas utveckling mellan gruppträffarna. Du fångar upp deltagarnas behov och planerar för workshops och skräddarsydda insatser.

Du använder dina nätverk för att skapa tillfällen för kunskapsinhämtning, nya möten och att hitta rätt extern kompetens. Du samverkar med branschens olika aktörer, såsom filmfestivaler, tv-kanaler och filminstitut för att skapa nya relationer, öka branschkunskap och synliggöra programmets deltagare. Du planerar resor till festivaler och/ eller branschevent.

Som talangutvecklare/processledare för Programmet- Långfilm ansvarar du för dokumentation, redovisning och projektets ekonomi. I samråd med chefen för Film i Skånes produktionsavdelning ansvarar du också för eventuella kommande ansökningar till programmets finansiärer.

Som talangutvecklare/processledare för Programmet-Långfilm tar du även aktivt del av Film i Skånes regionala, nationella och internationella nätverk och samarbeten.

I Programmet-Långfilm samverkar du med och har stöttning från programmets koordinator, samarbetspartnern Centrum för Dramatik och vid behov Film i Skånes produktionsgrupp.

Tjänsten är en 50 % projektanställning på 1 år med startdatum 10 januari 2022, eller enligt överenskommelse, med möjlighet till förlängning på ytterligare 1 år. Tjänsten kan delvis utföras digitalt med flexibel arbetstid men kräver regelbundna träffar och möten i Skåne. Tjänsten är möjlig att kombinera med annan verksamhet såväl inom som utanför filmbranschen.

Kvalifikationer för tjänsten

Vi söker dig som har erfarenhet av och stort intresse för att leda
grupper, att arbeta långsiktigt och strategiskt och är bra på att planera. Du är nyfiken, prestigelös och har ett engagemang för utveckling av projekt och individer. Du har vana vid och är engagerad i att coacha projekt och individer och att arbeta processorienterat.

Du har erfarenhet av lång spelfilm, så som utveckling, produktion eller finansiering. Du har aktuell kunskap om filmmanus och filmproduktionens beståndsdelar, förutsättningar och finansieringsvägar. Du har aktiva nätverk inom filmbranschen och ett intresse för att stärka skånsk film.

Du har ett flexibelt förhållningssätt, kan hålla många bollar i luften samtidigt och kan agera på förändringar. Du har ett eget driv, är van vid att självständigt planera ditt arbete och har erfarenhet av och tycker om att arbeta i team.

Du är kommunikativ i tal och i skrift och lyhörd för andra människors behov. Du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Programmet och organisationen

Programmet-Långfilm drivs av Film i Skåne i samarbete med Centrum för dramatik. Det är finansierat av Svenska Filminstitutets talangsatsning Talent to Watch (en del av krisstödet till den svenska filmen), Svenska Filminstitutets talangstöd Talangutveckling i hela landet, Film i Skåne samt Region Skåne.

Film i Skåne AB är en regional filmorganisation vars uppdrag är att främja filmverksamhet i Skåne samt att öka tillväxten i Skåne genom filmproduktion. Detta sker genom konsultation inom filmpedagogik, visning och filmproduktion, samproduktion av filmkulturella arrangemang, investering i filmproduktion, drift och uthyrning av Ystad Studios samt filmkommissionsarbete genom Southern Sweden Film Commission
Film i Skåne AB ägs, tillsammans med systerbolagen Event in Skåne
AB, Invest in Skåne AB och Tourism in Skåne AB av Business Region Skåne AB.

Info

Omfattning: 50%

Varaktighet: 1 år med möjlighet till förlängning på ytterligare 1 år 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Lön: fast månadslön
Deadline: 1 december
Ansökan: Personligt brev och CV.

Skickas till: jobb@filmiskane.se

Tillträde: 10 januari 2022 + 1-3 dagar i december 2021
Kontakt: Joakim Rang Strand, Chef Produktionsavdelningen, Film i Skåne tel: 0737 07 10 01