Hoppa till huvudinnehåll

Filminspelning i Ystad Studios: "Diorama" i regi av Tuva Novotny

Produktion
Filmproduktion

Tuva Novotny regisserar en ny film med  Pia Tjelta och David Dencik i  huvudrollerna. "Diorama" spelas in under våren i Ystad och Malmö.

Bildtext: Regissör Tuva Novotny och fotograf Sophie Winqvist Loggins inför inspelningen av "Diorama". Fotograf: Jess Bang.
Bildtext: Regissör Tuva Novotny och fotograf Sophie Winqvist Loggins inför inspelningen av "Diorama". Fotograf: Jess Bang.

 

- Det är en ynnest att få undersöka tvåsamhetens mönster, med hjälp från både forskning och vetenskap, cirkusartister, djur och några av Skandinaviens bästa skådespelare. Att få skapa både drama och humor omkring de normer och stigman vi alla graviterar runt i våra relationer. Kanske kan "Diorama" rentav vara en tröst eller ge en insikt. Om inte annat blir det underhållande, säger regissören Tuva Novotny.

"Diorama" är en dramakomedi som följer Frida och Björns kärlekshistoria, från passion till giftermål till familjebildning sett delvis ur ett vetenskapligt perspektiv: hur skiljer sig egentligen människans beteende och parrelationens mönster från djurvärldens? 

Filmen spelas in under våren 2021 i Ystad och Malmö. Nordisk Film distribuerar "Diorama" i Sverige och biopremiär är planerad till 2022.

"Diorama" är en samproduktion mellan Nordisk Film Production, SVT och Film i Skåne med stöd från Svenska Filminstitutet, Det Danske Filminstitut, Norsk Filminstitutt, Nordisk Film & TV Fond och Ystad-Österlen Filmfond.