Hoppa till huvudinnehåll
Filmkollo 2018 i Ystad Studios Visitor Center

Filmkollo i Ystad Studios Visitor Center 25-29 juni 2019

Barn och unga
Ystad Studios Visitor Center
Aktuellt

Vill du göra dina egna filmer eller drömmer du om att bli filmstjärna? Då är detta något för dig. För tredje gången arrangerar Film i Skåne ett filmkollo för ungdomar med lindrig funktionsnedsättning.

På vårt filmkollo ska vi skriva manus, filma i en riktig studio där många kända filmer spelats in och där rekvisita samt scenografi finns kvar som deltagarna på kollot kan använda i sitt eget filmskapande. Vi ska skriva manus, filma och redigera. Vi ska också titta på film och ha teaterövningar. På kvällarna kommer vi att ha olika kul aktiviteter som grillning, filmvisningar, sång och musik. Vi kommer att spela spel och ha en massa annat skoj för oss! Syftet med kollot är att deltagarna ska inspireras och lära sig mer om hur man kan uttrycka sig med film, både genom praktiska och teoretiska övningar. Inga förkunskaper krävs, bara ett brinnande intresse för film!

Den 29 juni avslutar vi med en alldeles egen filmfestival! Då rullar vi ut röda mattan, bjuder på popcorn, pompa och ståt, och visar upp filmerna som producerats under veckan för föräldrar, syskon och andra intresserade. Pedagogiskt ansvariga för kursen är filmpedagogerna Pia Ivarsson och Charlie Kristiansson från Film i Skånes pedagognätverk ”Beställ en filmpedagog”. Vi bor i mysiga lägenheter på det gamla regementsområdet, ett stenkast från Ystad Studios. Vi som är ledare kommer att bo med deltagarna under hela kolloveckan.

Frukost fixar vi tillsammans, lunch och middag får vi serverad. Tack vare bidrag från Kulturrådet är kostnaden subventionerad till 2000 kr per deltagare. I priset ingår allt under veckan; samtliga måltider, boende, utrustning och arbetsmaterial, kvällsaktiviteter samt premiär för deltagarna och deras familjer sista dagen. Ta chansen att vara med om en spännande vecka fylld av film, gemenskap och skaparglädje i sommarstaden Ystad!

Anmälan

Anmälan är öppen för ungdomar från hela landet från 15 år och uppåt. Deltagarna måste kunna fungera i grupp, ha koll på sin egen medicinering och klara sig utan en personlig assistent 
Skicka din intresseanmälan till filmkollo2019@filmiskane.se 

Sista anmälningsdag är den 14 april. Sprid gärna vår pdf med information, se nedan.

Tänk på att antal deltagare är begränsat till 15 st. Vi kommer att höra av oss till dig i god tid och meddela om du fått en plats. Vid högt anmälningstryck kommer ett urval av deltagare att göras. Har du frågor är du välkommen att maila eller ringa oss!

Kontakt

Pia Ivarsson 0708-615550 anjelikafilm@gmail.com
Charlie Kristiansson  070-914 46 46 media29@icloud.com