Hoppa till huvudinnehåll
Foton från tidigare Filmkurs för tjejer.

Filmkurs tjejer 14-22 år

Filmpedagogik

Vill du göra film i sommar? Är du tjej mellan 14 och 22 år? Då är du hjärtligt välkommen till en veckas filmskapande! Tillsammans med andra tjejer lär du dig utveckla en filmidé, spela in och redigera film.

Erfarna filmare och filmpedagoger går igenom filmhantverkets grunder: regi, skådespeleri, manus, foto, ljus, ljud och redigering. Inga förkunskaper krävs! Du lär dig på plats! Vi jobbar med professionell filmutrustning och redigering i fantastiska filmlokaler på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro, utanför Falkenberg.

• Start måndagen 27 juni kl 10.30
• Avslutning söndagen 3 juli kl 15.00

Under hela kursen övernattar deltagarna på Katrinebergs folkhögskola. 
För att minska risken för smittspridning av covid-19 följer vi de direktiv och anpassningar som rekommenderas av myndigheterna. Du får mer information efter anmälan.

Kursavgiften inkluderar boende och mat. Bor du i Halland, Västra Götaland, Region Skåne, Region Jönköpings län, Regionerna Kronoberg, Blekinge och Kalmar län så är priset 2200 kr. Bor du i annan region kostar det 3200 kr, men du kan söka stöd från ditt regionala filmresurscentrum. (Du som är upp till 18 år kan söka ekonomiskt stöd för deltagande hos Majblomman, läs mer på www.majblomman.se.)

Besked lämnas senast 9 maj. Betalning sker via faktura efter avslutad kurs.

Sista ansökningsdag är den 1 maj men vänta inte med att anmäla dig då kursen är väldigt populär. Det finns 16 platser och platserna fördelas mellan de sydsvenska regionerna. Det är först till kvarn som gäller!

Får du förhinder efter ansökan vänligen kontakta oss omgående så att din köplats kan gå till annan sökande. Om du tackar ja till en plats, efter 9 maj, är anmälan bindande.

Länk till ansökan: https://www.regionhalland.se/kulturarrangemang/filmkurs-for-tjejer-14-22-ar/

Vill du veta mer, kontakta Annika Westerhult, tel. 073-306 00 36, e-post: annika.westerhult@regionhalland.se

Arr: Kultur i Halland – Film i samarbete med Katrinebergs folkhögskola, Filmcloud och Regionsamverkan Sydsverige.