Hoppa till huvudinnehåll

Filmskapare i Programmet Kortfilm 2023-2024

Talangutveckling
Kortfilm

I Programmet-kortfilm ligger fokus på att hitta nya spännande röster, filmskapare som arbetat med rörlig bild i olika former men inte tidigare är kända av finansiärer eller publiken. 6 kortfilmsprojekt jobbar tillsammans fram till hösten 2024 och får ett stipendium, mentorer, en kompositör och skräddarsydda workshops. Premiär av de nya kortfilmerna planeras till september 2024.

Här presenterars deltagarna för den nya omgången Programmet Kortfilm 2023-2024:
https://filmiskane.se/sv/produktion/programmet-talent-to-watch/programm…

Programmet är en samverkan mellan Film i Skåne, BoostHBG, Filmcentrum Syd och Centrum för Dramatik Syd. Med stöd av Svenska Filminstitutet, Regionsamverkan Sydsverige och Region Skånes kulturförvaltning.

Programmet är Film i Skånes satsning inom Svenska filmisntitutets "Talent to Watch" som är ett stöd till talangutveckling med anledning av covid-19 - produktion lång spelfilm. Utdrag från Svenska Filminstitutets text om "Talent to Watch":

Syftet med detta krisstöd, som startade 2021 och löper över tre år, är att säkerställa att nya röster/talanger i hela landet får möjligheter att utvecklas och etablera sig i den svenska filmbranschen, trots utmanande tider på grund av covid-19-pandemin.

Med nya röster/talanger menas i detta fall producenter, manusförfattare och regissörer, som ännu inte hittat sin väg in i den svenska filmens ekosystem. Krisstödets fokus är att inkludera nya röster/talanger med perspektiv som idag saknas inom svensk film med syfte att öka mångfalden av konstnärliga uttryck och berättelser.