Hoppa till huvudinnehåll
Författaren Anders de la Motte, foto Jeffery Richt

Inspelningen av Slutet på sommaren startar

Produktion

Idag annonseras det nya Viaplayoriginalet Slutet på sommaren, en psykologisk thriller baserad på första boken i Anders de la Mottes framgångsrika romansvit Årstidskvartetten. Inspelningarna av serien påbörjas nu under sommaren i Helsingborg och runt om i nordvästra Skånes natursköna kommuner. Den ännu hemliga rollistan innehåller flera kända namn. Slutet på sommaren produceras av Harmonica Films i samproduktion med SF Studios och Film i Skåne. Serien planeras att släppas på Viaplay under 2023.

”Att Slutet på sommaren ska bli TV-serie är otroligt spännande. Detta är något Harmonica Films och jag arbetat för länge och med Viaplay har vi äntligen hamnat där vi vill vara. Slutet på sommaren är min första bok som filmatiseras och berättelsen ligger mig av personliga skäl mycket varmt om hjärtat. Jag har läst manuset och sett skådespelarlistan och är mycket trygg i känslan att detta kommer att bli något alldeles extra”, säger Anders de la Motte.

Under en sensommarkväll 1984 försvinner en femårig pojke på den skånska slätten. Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och ryktena och misstankarna sprids snabbt. Men den valhänta brottsutredning som följer läggs till slut ner, där sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder.

Tjugo år senare leder pojkens storasyster Vera ett gruppterapisamtal i Stockholm. En ung man ansluter, och inför gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande. Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Vera. Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne och sin trasiga familj för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen under den där sommaren som aldrig tog slut?

Viaplays originalserie Slutet på sommaren produceras av Harmonica Films i samproduktion med SF Studios och Film i Skåne. Jens Jonsson (Fartblinda, Jägarna) och Henrik Georgsson (Bron, Wallander) regisserar efter manus av huvudförfattarna Björn Carlström (Jägarna) och Stefan Thunberg (Hamilton, Farang). Avsnittsförfattare är Axel Stjärne, Jimmy Nivrén Olsson och Pontus Edvinsson. Serien produceras av Per Janérus (Jägarna, Krig)

Slutet på sommaren baseras på första boken med samma namn i deckarförfattarens Anders de la Mottes romansvit Årstidskvartetten. Serien består av sex avsnitt och har exklusiv premiär på Viaplay under 2023.

Läs vidare på SF:s hemsida.