Hoppa till huvudinnehåll
Julia Gebauer

Julia Gebauer ny medarbetare på Film i Skåne

Vi är mycket glada att kunna presentera Julia Gebauer som projektledare och talangutvecklare för Programmet Långfilm. Julias bakgrund är som producent på Malmöbolaget Way Creative Films och har senaste åren producerat en rad långfilmer och tv-serier. 

Bland de senaste återfinns Breaking Surface, vinnare av 2 Guldbaggar och öppningsfilm på filmfestivalen i Haugesund, och 200 meter, vinnaren av filmfestivalen i Venedigs publikpris och Jordaniens Oscarsbidrag 2020. Julia är EAVE national coordinator för Sverige och medlem av EFA.

”Jag är jätteglad att ta över ett sånt roligt och spännande uppdrag. Jag älskar utvecklingsprocessen - det är den mest magiska delen av hela processen med att skapa långfilm. Det finns bara möjligheter!” säger Julia.

I Julia har vi hittat en fantastisk kraft och en möjlighet att verkligen lyfta våra talanger i Programmet. Julias spetskompetens inom producentskapet för lång fiktion är precis vad Film i Skåne letat efter.

Julia kommer att börja sin tjänst den 10/1 2022 och kommer arbeta halvtid. Den övriga tiden kommer Julia ägna åt Way Creative Films.

Programmet Långfilm är en del av Film i Skånes satsning på nya talanger, som görs tillsammans med Centrum för Dramatik syd och finansieras av SFI via Talent to Watch och Region Skånes kulturförvaltning.