Hoppa till huvudinnehåll

Krisstöd Filminstitutet, Konstnärsnämnden & Kulturrådet

Covid-19

Svenska Filminstitutet har fått 375 miljoner kronor att fördela av regeringens nya krispaket med anledning av covid-19 . Medlen är tänkta att gynna hela filmens ekosystem och även dramaserieproduktion. Flera olika typer av stöd kommer att utlysas under hösten och utlysningar beräknas ske 19-26 oktober. 

Krisstipendium 2 är en del av det krisstöd som Konstnärsnämnden har fått i uppdrag av regeringen att fördela ut. Syftet är att stödja yrkesverksamma konstnärer med anledning av de ekonomiska konsekvenser som Covid-19 medfört.   Stipendiet riktar sig till yrkesverksamma konstnärer på en professionell nivå inom bild och form, musik, teater, film, dans och cirkus och är till för enskilda och främst frilansande konstnärer.  
I förra veckan meddelade regeringen att Kulturrådet får 881 miljoner kronor att fördela.

Den första bidragsomgången går till kompensation för inställda och framskjutna evenemang, under perioden juni-september. Kulturrådets ansökan öppnar den 15 oktober med sista ansökningsdatum 27, 28 och 29 oktober beroende på evenemangstyp. De två övriga bidragen, det vill säga bidrag till smittsäkra evenemang och bidrag utifrån särskilda behov i kulturlivet, öppnar den 22 oktober.

Läs mer om Filminstitutets filmstöd
Läs mer om krisstipendium 2
Läs mer om Kulturrådets krisstöd