Hoppa till huvudinnehåll

Kurs i hållbara produktionsmetoder för film och TV

Hållbarhet

Film i Skåne bjuder in alla filmarbetare till en kort kurs om hållbarhet i samarbete med Greentime.

Film i Skånes målsättning är att bli en mer hållbar filmregion. Med hjälp av denna kurs vill vi ge stöd och inspiration till producerande bolag och filmarbetare för ett mer hållbart filmskapande. Du som deltagare kommer få en förståelse för branschens avtryck på miljön och hur ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet hänger ihop. Du kommer även att bli introducerad till verktyget Hållbar Film som hjälper dig att kartlägga och strukturera ditt arbete på ett hållbart sätt – från förproduktion till inspelning.

Var:
Kursen hålls på Zoom och är uppdelad i två föreläsningstillfällen.

När:
15/12, kl 09:00-11:00
16/12, kl 09:00-11:00

Hur:
Antalet platser är obegränsade men du behöver anmäla dig med formuläret nedan innan 10 december 2022.

Zoom-länk skickas därefter till din angivna email.

Kursens innehåll:
Första dagen (15/12) handlar om att skapa sig förståelse för branschens avtryck och vilket ansvar vår bransch har för att minska sin miljöpåverkan. Vi ger kunskap och inspiration för hur man kan arbeta mer miljömässigt hållbart, och pratar om hur ekologisk social och ekonomisk hållbarhet hänger ihop.

Andra dagen (16/12) demonstrerar vi planeringsverktyget Hållbar Film (www.hallbarfilm.se). Du får hjälp med hur du kommer du igång att effektivt strukturera hållbarhetsarbetet i din process. Verktyget finns idag tillgängligt för alla de produktionsbolag som samproducerar med oss.

Om föreläsarna:
Kursen hålls av bolaget Greentime. Föreläsarna är Ronny Fritsche och Simon Strandvik som arbetar tillsammans för att ge bättre förutsättningar för den svenska filmbranschen att bli mer hållbar. Ronny är producent och hållbarhetsexpert inom film och tv och Simon är hållbarhetsrådgivaren med gedigen erfarenhet från eventbranschen.

Läs mer om deras arbete på:
www.greentime.se
www.hallbarfilm.se

 

Anmäl dig till kursen

Dina personuppgifter samlas in och behandlas för det ändamål som beskrivs i formuläret. Här kan du läsa mer om dina rättigheter samt hur Film i Skåne hanterar personuppgifter.

/

Your personal data is collected and processed for the purpose stated in this form. Read more about your GDPR rights and how Film i Skåne handles personal data here.

There was some issue with your form submit

In order to successfully submit, you need to do the following