Hoppa till huvudinnehåll
Alice Thies-Lagergren

Låt oss presentera Alice

”Mitt namn är Alice Thies-Lagergren och jag är just nu praktikant på Film i Skåne för att assistera företaget i deras hållbarhetsarbete. Min roll sträcker sig både internt inom företaget och externt i hela branschen, vilket innebär att jag såväl undersöker företagets möjligheter att utveckla sin hållbarhet i verksamheten samt hur film och tv-branschen i stort kan inspireras och förändras.
Bland annat jobbar jag för att utveckla ett miljöledningssystem inom verksamheten och upprätthåller samarbeten med andra aktörer inom hållbar film och tv-produktion i Sverige samt Europa. Jag har även ett tätt samarbete med Ronny Fritsche som är Sveriges enda nuvarande hållbarhetsexpert inom film och tv. Men i sinom tid kan jag nog allt kalla mig det med!

Min bakgrund vilar i en kandidatutbildning i miljövetenskap vid Malmö Universitet mellan åren 2019-2022. Utbildningen parat med ett brinnande intresse för film och kultur har gett mig ambitionen att förändra vårt kollektiva hållbarhetsarbete genom filmbranschens inspirerande framskridande. Filmen som medium är nämligen otroligt viktig för att skapa nya normer, och det spelar roll vad som händer såväl framför som bakom kameran. Tillsammans med Film i Skåne hoppas jag kunna påverka filmproduktionen i Sverige i en positiv riktning och därmed bidra till utvecklingen av hela vårt samhälle."

För vidare frågor eller samarbeten, tveka inte att kontakta alice.thies-lagergren@hotmail.com