Hoppa till huvudinnehåll
Porträttfoto på Leslie Tay från filmen "Leslie Brinner".

Leslie brinner

CineSkåne
Doc Lounge
Visning

Boka den skånskproducerade dokumentären "Leslie Brinner" i regi av Stefan Berg för visning med tillhörande handledning och/eller workshop!

I "Leslie Brinner" får vi följa artisten Leslie Tay från barndomen i Sofielund till kampen för det stora genombrottet. Leslie står inför sitt livs viktigaste projekt: att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Han växte upp på Sofielund i Malmö och lärde sig tidigt att vara hård och inte visa känslor. Men som vuxen upptäcker han att tillgången till känslor är något han behöver i sitt skapande, och för sig själv. En film om drömmar och motgångar, vilja och tålamod, och skapandets frigörande kraft.

Machokulturen begränsar. Med filmen och kampanjen "Leslie Brinner" vill vi skapa rum för en ny mansroll och i förlängningen bidra till ökad jämställdhet. Tillsammans med oss och våra samarbetspartners kan du vara med och skapa inspirerande sammanhang, engagerande visningar av filmen, workshops och rum för samtal.

Filmen "Leslie Brinner" lämpar sig som underlag för normkritiska diskussioner och övningar kring maskulinitet och mansrollen, förväntningar och positiva förebilder. Med utgångspunkt i filmen kan en synliggöra mönster och gemensamt reflektera över vad det betyder att vara ung kille i Sverige idag.

Vi har utvecklat materialet och verktyg som kan användas av dig som jobbar med ungdomar, och främst unga killar, i skolan, på fritidsgårdar och i ungdomsgrupper.

Filmen kan också med fördel användas av organisationer som redan är engagerade i frågan, samt för vuxna för att skapa positiva förebilder (föräldrar, lärare, poliser, fritidspedagoger, idrottsledare m.fl.).

Läs mer om filmen och våra olika paket här: lesliebrinner.se

Kontakt: Maja Lindquist maja@doclounge.se