Hoppa till huvudinnehåll
Naures Sager och Michael Detlef på Berlinale. Foto: Hanna Sohlberg.

Let’s just survive this

Bildtext: Naures Sager och Michael Detlef på Berlinale 2023. Foto: Hanna Sohlberg.

Jag, Naures Sager, och min partner och producent Michael Detlef åkte till Berlinale 2023. Vårt filmprojekt "The Love Pill" var en av tio utvalda till att vara med i Berlinale Talent Project Market.To be honest, vi var ganska trötta och slitna innan resan så vårt motto var ”let’s just survive this”. 

Väl i Berlin fick vi ett fullpackat schema. Vår bas låg mittemot European Film Market och var i en riktigt fancy byggnad, The House of Representatives. Vi fick gå igenom en säkerhetskontroll varje morgon och därinne möttes vi av stora trappor med röda mattor. Jag fick genast lite mer energi och livslust när jag insåg att jag skulle gå upp för röda mattan varje morgon. ”I could get used to this”, tänkte jag och började genast göra videos av mig själv catwalkandes upp för trapporna.

Vi hade möten, workshops och events från tidig morgon till sen kväll. Vi fick bland annat en ordentlig utbildning i vad det innebär att samproducera med andra länder. Vi träffade producenter från alla världens hörn och fick en inblick i hur samproduktion fungerar i de olika länderna. Spännande!

Eftersom vi vann Talent to Watch Audience Award under Göteborg Film Festival blev vi inbjudna att hålla samma pitch på Svenska Filminstitutets Berlinale presskonferens. Vi fick äran att avsluta eventet, and we went out with a bang. Några dagar senare skulle vi även pitcha "The Love Pill" på själva Project Market och även där lyckades vi briljera. Efter det tog våra krafter slut och vi kraschade lite.

Vi avslutade resan med ett besök på Liquidrom som är ett lyxigt spa med bland annat ångbastu, utomhuspool och ett mörkt rum där man kunde flyta och lyssna på musik under vattnet. Ännu en gång tänkte jag ”I could get used to this”.

Borta bra men hemma bäst. Not only did we survive, we thrived.

Yes, Naures.