Hoppa till huvudinnehåll
Bild på avdelningen för produktion

Ludvig Hedlund blir ny konsulent för kortfilm

Produktion
Pressrelease
Aktuellt

Film i Skåne har under 2019 genomfört ett omfattande internt arbete i syfte att maximera våra insatser till den skånska filmbranschen. Som ett resultat av detta gör vi nu en förstärkning av avdelningen för produktion.

Ludvig Hedlund blir ny konsulent för kortfilm från den första januari 2020. Ludvig Hedlund har sedan 2013 arbetat som koordinator för produktionsavdelningen på Film i Skåne, han är utbildad på Sydney Film School och i filmvetenskap vid Lunds Universitet.

-Det känns väldigt spännande och ärofyllt att ta mig an ansvaret som kortfilmkonsulent för regionen. Kortfilm är roligt eftersom processerna är snabba och filmskaparna kan våga ta större risker i form av uttryck och berättande, säger Ludvig Hedlund.

Ludvig övertar konsulentskapet från Hanna Sohlberg. Hanna Sohlberg har arbetat med talangutveckling under tio års tid på en regional, nationell och internationell nivå. Hon kommer nu att på heltid arbeta med projekt- och talangutveckling. Fokus kommer att ligga på utveckling av lång fiktion, fördjupade insatser mot individer och projekt, skräddarsydda lösningar och strategiskt arbete internt och externt. Genom att arbeta med fördjupande projekt- och talangutveckling vill vi stärka och utveckla en hållbar demokratisk filmbransch där det finns utrymme för variation och utforskande. Målet är att skapa långsiktiga karriärer för filmskapare och en stärkt skånsk filmbransch.

Lisa Nyed fortsätter som konsulent för dokumentärfilm och Joakim Rang Strand fortsätter som produktionschef med ansvar för insatser till lång fiktion.

För mer information, Joakim Rang Strand, tel: 0737-071001