Hoppa till huvudinnehåll
Stillbild från öppningsfilmen "Goodbye Julia"

Malmö Arab Film Festival 22-28 April i Malmö

Visning

Den 14 upplagan av MAFF, Malmö Arab Film Festival, som finansieras av bland annat Film i Skåne, äger rum den 22-28 april 2024 i Malmö. Festivalen attraherar det bästa och senaste inom arabisk filmproduktion och uppmanar publiken, särskilt de i Malmö och Skåne att se filmer som många av dem vanligtvis inte ser. De flesta filmerna som visas på MAFF kännetecknas även av att de är internationella samproduktioner med flera länder, däribland Sverige, vilket även underlättas genom festivalens branschmötesplats Malmö Film Industry Days.

Filmfestivalen

Festivalens öppningsfilm 2024 är den sudanesiska filmen "Goodbye Julia," regisserad av Mohamed Kordofani, mottagare av ett utvecklingsbidrag från Malmö Arab Film Festival Industry Days.

Utöver öppningsfilmen så tävlar 12 långfilmer och 14 kortfilmer om priserna på MAFF, som är en av världens främsta filmfestivaler för arabisk film. Se alla filmer och hela programmet för festivalen på: https://www.maffswe.com/program-2024/

 

MAFF Industry Days

På den tionde upplagan av MAFF Industry Days (MID) som hålls i samband med festivalen, den 22-28 april, tävlar 14 utvaldafilmprojekt från 14 olika länder om både pengar och utmärkelser.

Projekten tävlar i tre kategorier: utveckling av kortfilmer, utveckling av spelfilmer och filmer i efterproduktion. Huvudmålet med MID-stipendieprogrammet är att stärka exceptionella filminitiativ och uppmuntra samarbeten mellan Sverige och arabiskspråkiga länder.

Programmet för MAFF Industry Days är även fullspäckat med paneldiskussioner, work in progress-sessioner, case studys, möten och nätverkstillfällen. Se hela programmet för MAFF Industry Days på: https://www.maffswe.com/mid/

 

Happy Hour 24 april 15:00-16:30

MAFF Happy Hour, arrangeras i samarbete mellan MAFF och Film i Skåne och äger rum den 24 april klockan 15:00 till 16:30 i Turbinhallen på Moderna Museet i Malmö. Nätverksevenemanget ger ackrediterade till MAFF Industry Days möjlighet att umgås och lära känna varandra, men också att träffa branschexperter och höra mer om möjligheterna till finansiering, samarbete och samproduktioner som Sverige har att erbjuda. Gästerna får också möjlighet att uppleva utställningen "Unhealed", med fokus på film och andra konstformer från MENA-regionen.

Läs mer om festivalen på https://www.maffswe.com/

Foto: Stillbild från öppningsfilmen "Goodbye Julia"