Hoppa till huvudinnehåll
 Naures Sager - Nominerad till Pixel Talent Award 2020

Naures Sager

Pixel 2020

Nominerad till Pixel Talent Award 2020

Film: 1 – 1
Projektidé: Ana Mithli

Naures Sager gick ut filmproduktionsutbildningen vid Högskolan i Väst 2008 och har sedan dessa ägnat sitt liv åt att göra film. ”Det har varit en emotionell bergochdalbana, det gäller att inte trilla av. Jag har hållit hårt i min konstnärliga integritet utan att trilla av, något jag är oerhört glad och stolt över. Nu hoppas jag på fortsatt medvind.”

Vi på Pixel kontaktade årets nominerade för att få lite känsla för vilka de är och hur de tänker kring att egen filmskapande och vad som inspirerar.

Vad är Pixel för dig? 
Pixel är en oerhört viktig mötesplats. Det är framförallt ett forum för oss filmskapare att bli hörda och sedda och inte ge upp hoppet.

Vad betyder det för dig att ha blivit nominerad till Pixel Talent Award?
Det betyder hela världen för mig att ha blivit nominerad. Det känns väldigt fint att min hemstad/region stöttar mig och vill hjälpa mig framåt. Jag vill gärna tacka urvalsgruppen, festivalen och även mitt team och alla involverade som har kämpat så hårt. 

Vill du berätta lite om "1 – 1", den färdiga film som du tävlar med både i Pixel Talent Award och i kl 4? 
1-1 är en romantisk komedi mellan en arabisk kille och en svensk kille. Den fångar den där lekfullheten som uppstår när man träffar en ny snygging en otippad tisdag och livet bara ballar ur. Jag skrev den baserat på verkliga händelser ur mitt liv som tex när en viss tjej skriker i filmen.

Lärde du dig något speciellt av processen med den filmen eller en tidigare film, som du tar med dig i ditt framtida skapande? 
Jag har lärt mig att go with the flow och att allt händer av en anledning. Jag försöker alltid läsa av vad universum försöker säga mig. 

Utan att spoila din egen presentation på Pixel-dagen – vad handlar din planerade filmidé "Ana Mithli" om och hur fick du inspiration till den? 
Ana Mithli är ett uttryck för “jag är gay” på arabiska. Den handlar alltså om en arabisk kille som kommer ut för sin familj. Han väljer att komma ut mitt i en familjekris där alla möjliga känslor flyger till höger och vänster i ett enda kaos. Den är inspirerad av verkliga händelser och doppad i ett extra lager av juicy drama. 

Känner du dig redo att presentera den för allmänheten om ett par veckor?
Superduper redo. Det ska bli jättekul.

Vad har du för förebilder inom film och hur tror du att det yttrar sig i dina egna filmer?
Jag gillar kontroversiella regissörer som tex Gaspar Noe. Men jag skulle ändå säga att mina förebilder oftast är andra typer av konstnärer. Jag ser upp till starka personer som driver sin egna kamp och som ständigt lyckas förnya sin konst och förvåna omvärlden.

Vad har du för filmtips till alla filmälskare i karantän?
Jag älskar komedier och kollar nästan uteslutande på det. Jag tycker man ska kolla på Familjen Addams filmerna från 1991 och 1993 eller Tangerine av Sean Baker. Här kommer även en lista på mina favoritserier:

Fresh Prince
Community
VEEP
Enlightened
Living with yourself
Chewing gum
The Good Place
Better things
F is for Family
Super drags
Home: Tip & Oh

Stort tack, och lycka till!!