Hoppa till huvudinnehåll

Nominerade till Pixel Talent Award 2024

Pixel Filmfestival

Nu kan vi presentera de nominerade till Pixel Talent Award 2024, ett av Sveriges största kortfilmspriser, till ett värde av 220 000 kr, som årligen delas ut under Pixel Skånes Kortfilmsfestival som arrangeras av Film i Skåne. Regissören ansöker med en färdig film och en beskrivning av ett nytt kortfilmsprojekt. 

2024 års nominerade till Pixel Talent Award är regissörerna:

Diego Monsiváis García, med kommande filmen "Perdóname, förlåt"

Yousra Said, med kommande filmen "Doki doki"

Akram Mahmod, med kommande filmen "Med Små Tuggor"

Klara Bond, med kommande filmen "Vad trodde Elis"

Filmskaparna kommer att pitcha sina filmer under programpunkten "Pitch Your Heart Out" i samarbete med BoostHbg klockan 17:00 den 27 april på Matscenen, Landskrona Teater, under Pixel Skånes Kortfilmsfestival. Vinnaren presenteras under filmfestivalens prisceremoni samma kväll.

"När jag fick beskedet om att jag blivit nominerad till Pixel Talent Award kunde jag knappt sitta still. Jag fick en plötslig och stor lust att filma typ nu. Och det är klart man känner sig nervös, men så ska det vara! Jag är oerhört tacksam.", säger Diego Monsiváis García

"Det känns otroligt spännande både med nomineringen och att få tävla med massa grymma filmskapare. Jag regidebuterar på Pixel Filmfestival och det är en ära att få göra detta på hemmaplan i Skåne. Jag ser varmt fram emot att få presentera min film till publiken och juryn, prata om nya idéer och att få möta alla kollegor och branschfolk.", säger Akram Mahmod

"Möjligheten att bygga vidare på mitt filmspråk betyder verkligen allt...! Glädje glädje glädje!", säger Yousra Said

”Att bli nominerad känns som en fin knuff i rätt riktning för mig och mitt projekt, och det betyder mycket”, säger Klara Bond

Juryn för Pixel Talent Award utgörs av Film i Skåne, Filmcentrum Syd, Centrum för Dramatik Syd, BoostHbg, Wehaveaplan samt Solid Entertainment, vilka också står för insatserna:

  • Film i Skåne: 100 000 kr i produktionsmedel till kommande kortfilm
  • Centrum för Dramatik Syd: Coachtimmar med individuell manuscoach
  • BoostHbg: Coachtimmar kring publik, strategi och distribution
  • Wehaveaplan: Efterproduktion i form av två dagars color grading
  • Solid Entertainment: Lån av teknik/utrustning
  • Filmcentrum Syd: Produktionsstöd, tex coachning, klipprum, mötesrum och lån av teknik

Av prisets totala värde på 220 000 kr är 100 000 kr produktionsmedel från Film i Skåne där ett samproduktionsavtal skrivs. Det vinnande kortfilmsprojektet ska kunna produceras med dessa medel och vara färdigställd inom 2 år för att visas på Pixel Skånes Kortfilmsfestival 2026.

Pixel Skånes Kortfilmsfestival 2024 äger rum den 27 april i Landskrona och arrangeras av Film i Skåne, i år i samarbete med Landskrona Stad. Den årligen återkommande kortfilmfestivalen är en viktig mötesplats för unga filmskapare och den Skånska filmbranschen. Festivaldagen bjuder på spännande gäster, en pampig prisutdelning i Landskronas vackra teater och viktigast av allt – massor av skånsk kortfilm!

Stort grattis till de nominerade!