Hoppa till huvudinnehåll
Stillbild från filmen Leva Älska

Nordisk Panorama Spotlight

CineSkåne
Visning
Nordisk Panorama

Nordisk Panorama ger sig ut på vägarna med Spotlight!

Nordisk Panorama är den årliga filmfestivalen i Malmö med fokus på Nordens bästa kort- och dokumentärfilmer. Under sex dagar i september fylls biografer och mötesplatser med berättelser från hela världen, seminarier, upplevelser och festligheter för stora och små. 2019 arrangeras den 30:e upplagan av Nordisk Panorama. Festivalen produceras av Film Festival Nord AB med stöd av Malmö stad och Region Skåne.

I år lanserar vi Nordisk Panorama Spotlight.

Nordisk Panorama Spotlight är en regional visningsturné i Skåne med ett kurerat filmprogram som efterföljs av ett modererat samtal tillsammans med filmskaparna. Filmprogrammet bestående av en kortfilm och en dokumentär har noga valts ut efter att ha utmärkt sig i förra årets program på Nordisk Panorama.

Vi presentera kortfilmen Skoldiscot av Christian Zetterberg och dokumentären Leva.Älska. av Mette Aakerholm Gardell.

Turnén kommer att ge sig ut på vägarna under perioden oktober & november 2019 och vi söker nu lokala samarbetspartners som med sitt engagemang vill vara med att nå ut till den lokala publiken. Vi erbjuder detta filmpaket med efterföljande regissörssamtal gratis och därför söker vi främst samarbete i form av visningslokaler och kulturintresserade personer att kunna medverka i de modererade samtalen för att ge en lokal anknytning. Men vi välkomnar alla idéer och engagemang.

Turnén produceras av Film Festival Nord AB och genomförs med stöd av Region Skåne.

Samtliga visningar kommer att vara öppna och med fri entré.

För mer information & kontakt:

Viktor Jepson, Producent, 073-6907370, viktor@nordiskpanorama.com

Skoldiscot (Sverige, 6 min, 2018)

Det är skoldisco och Kevin sneglar bort över dansgolvet. Innerst inne vill Kevin också vara där, men han tvekar över att fråga personen han gillar om lov. Vad säger man och är det okej att tycka om vem man vill? Med stor igenkänning skildras osäkerheten och pirret i magen inför det första steget.

Regisserad av Christian Zetterberg som tillsammans med Liselotte Persson producerat för Gråklippan Handelsbolag. Se trailern HÄR

Leva. Älska. (Sverige, 58 min, 2018)

I november 2013 flyttade ett 40-tal män och kvinnor, och ett antal hundar, till ”Regnbågen” i Stockholm – Världens första seniorboende för homosexuella. En generation som växte upp i efterdyningarna av andra världskriget; där homosexuella sändes till koncentrationsläger, blev förbjudna vid lag, stämplades som sjuka, fullkomligt osynliggjorda och skambelagda. När de flyttar till ett nytt hem öppnas en gemenskap och nya rum i dubbel bemärkelse. En film om att ha levt ett helt liv med drömmar och begär under förtryck.

Regisserad av Mette Aakerholm Gardell och producerad av Stina Gardell för Mantaray Film. Se trailern HÄR