Hoppa till huvudinnehåll
Amanda Jansson som Sara och Oscar Töringe som Magnus i nya säsongen av Tunna blå linjen som just nu spelas in i Malmö. Foto: Anders Nicander/SVT.

Ny säsong av "Tunna blå linjen" spelas in i Malmö

I tredje säsongen möter våra poliser både de allvarliga brotten och de mindre förseelserna. Det handlar om allt från en förödande skolsprängning som ger svallvågor till småbrottslighet och utryckningar till människor i känslomässig kris. Om trafikförseelser, lägenhetsbråk, sexuella övergrepp, fylleri, cykelstölder, fotbollshuliganer och människor som hamnat snett.

Samtidigt fortsätter "Tunna blå linjens" huvudpersoner kampen för att balansera professionella insikter med privata relationer. Och seriens grundläggande frågeställning är lika rykande aktuell som tidigare:  Hur förblir man en hel människa i en värld som ser ut som den gör?
I huvudrollerna ser vi Per Lasson som Jesse, Amanda Jansson som Sara, Oscar Töringe som Magnus, Sandra Stojiljkovic som Dani, Anna Sise som Faye, Mustafa Al-Mashhadani som Khalid och Malou Marnfeldt som Fanny. Nya bekantskaper i säsong tre är gruppens nya yttre befäl Josefin som spelas av Charlotta Björck, Nina som är ny partner till en av seriens huvudkaraktärer och spelas av Karin Lithman och narkotikapolisen Hampus, gestaltad av Linus James Nilsson.

Idé och huvudförfattare är som vanligt Cilla Jackert.
Säsongens regissörer är:
Jimmy Olsson, avsnitt 1 och 2.
Saara Cantell, avsnitt 3 och 4.
Olof Spaak, avsnitt 5 och 6.

Tredje säsongen av "Tunna blå linjen" består av sex avsnitt och har premiär på SVT hösten 2024.

Serien produceras av Anagram Sverige i samproduktion med SVT, Film i Skåne och Helsinki Filmi, och i samarbete med NRK, DR, RUV och YLE. ITV är internationell distributör.