Hoppa till huvudinnehåll
Logga Pixel 2020

Pixel 2020 online

Pressmeddelanden

Pressmeddelande 2020-04-17

PIXEL SKÅNES FILMFESTIVAL 2020 – ONLINE 25 APRIL

Efter en helomvändning från ett fysiskt till ett online-event, står vi nu redo att dra igång livestreamen om en vecka, och att idag presentera årets program för världen!

Ett heldagsprogram i två kanaler kommer att bjuda på 444 min film, kreativa workshops för barn och lekfulla vuxna, samtal med producenter samt med våra regionala och nationella kortfilms-konsulenter Ludvig Hedlund, Film i Skåne och Ami Ekström, Svenska Filminstitutet. De sex filmskaparna som nominerats till det stora Pixel Talent Award presenterar sina projekt innan vinnaren koras på kvällens prisutdelning.

Pixel 2020 blir på många sätt en annorlunda festival. Det mesta spelas in i förväg eftersom vi inte kan chansa på̊ allas goda hälsa den 25 april. Gäster medverkar genom videosamtal och vi öppnar chattrummet för frågor från sofforna i samband med dem. Det har varit en märklig vår för oss alla, och kanske just därför är vi nu särskilt glada att kunna hälsa alla filmfantaster välkomna till årets upplaga av Pixel Skånes Filmfestival!

Datum & tid: Lördag 25 april
Plats: https://filmiskane.se/sv/pixel-skanes-filmfestival

Livestream i två kanaler

Precis som på den fysiska festivalen har vi två sektioner: Pixel Junior och Pixel kl 2–4. Pixel 2020 livestreamas alltså i två kanaler parallellt! På streamingsidan väljer besökaren enkelt vilken hen vill se.

Pixel Junior:  kl 10 – 13 ca-tider
Pixel kl. 2 – 4: kl 10 – 19 ca-tider

Länk och inlogg till livestreamen tillgängliggörs på Pixels hemsida lördagen den 25 april. https://filmiskane.se/sv/pixel-skanes-filmfestival

Ett digert filmprogram

I år har vi verkligen maxat programmet. Under Pixel 2020 visas inte mindre än 87 titlar, 444 min film. Det är filmer från hela regionen, av regissörer bosatta i 18 skånska kommuner. Det blir animationer, spelfilm, dokumentärt och experimentellt. Filmlängder från 15 sek till 15 min.

Pixel Junior 49 filmer. För filmare t.o.m. 15 år.
Klass 2 – 4 38 filmer kl 2 16–18 år / kl 3 20–26 år / kl 4 27år +

Årets konferencierer

Jonas Karlström Hay och Dilan Apak är årets konferencierer.


Vi är oerhört glada att få presentera årets fantastiska konferencierer som kommer att leda oss genom dagens program, Jonas Karlström Hay och Dilan Apak. För andra året i rad håller Jonas Karlström Hay i tåtarna för Pixel Junior! Jonas är manusförfattare av barnprogram, teaterpjäser, håller workshops och utbildningar, och spelar rockmusik! Jonas kommer att ratta Junior-rodret inifrån Ystad Studios Visitor Center och vem vet vad som kan hända där...

Dilan Apak är konferencier för Pixel kl 2 - 4. Dilan är satiriker, skådespelare och manusförfattare baserad i Malmö̈ sedan 2014. Hon har bl a varit programledare i satirprogrammet Tankesmedjan i P3 och tillsammans med parhästen Moa Lundqvist har hon skapat flera scenföreställningar, en podcast och humorserien Sagan om Dilan och Moa (SODOM) som nu är på̊ gång med en ny säsong. Den 25 april är hon vår för en dag och det är med glädje vi räcker över mikrofonen!

PIXEL Skånes Filmfestival arrangeras av Film i Skåne.
Film i Skåne finansieras av Business Region Skåne och Region Skånes Kulturnämnd.

https://filmiskane.se/sv/pixel-skanes-filmfestival