Hoppa till huvudinnehåll

Pixel Talent Award-vinnande kortfilmen "Kakor" till Clermont-Ferrand

Kortfilmen “Kakor” har valts ut till tävlan vid en av världens främsta festivaler för kortfilm, Clermont Ferrand International Short Film Festival, i Frankrike, som pågår 2-10 februari 2024.

Filmen, som handlar om en man som blir mer och mer frustrerad av sina kollegor, är skriven och regisserad av Malmö-baserade regissören Alessandro Stigliano som tilldelades Pixel Talent Award 2023 vid Film i Skånes kortfilmsfestival Pixel. Där vann den även pris för bästa film i klass 4 och bästa klippning. Huvudrollerna spelas av Håkan Theba och Isabell Andén.

”Det känns lite overkligt. Jag tycker själv att filmen funkar väldigt bra, men jag har ibland lite svårt att hitta logiken i hur festivaler resonerar när de väljer. Med det sagt är jag otroligt stolt över alla som gjort filmen möjlig och trott på mig med sina egen insatser.” säger Alessandro Stigliano.

Regissörens nästa projekt blir kortfilmen “God Mor”, en skräckfilm om kontrasten mellan att vara en bra förälder och en bra medmänniska, som Alessandro berättar utvecklats en hel del sedan pitchen på Pixel Talent Award 2023 och som nu är planerad att spelas in sommaren 2024.

Stort grattis och lycka till i tävlan på Clermont-Ferrand önskar vi på Film i Skåne!

https://clermont-filmfest.org/en/36th-inter-comp/
 

Fotografi av Oscar Asplind. På bilden, huvudrollsinnehavare Håkan Theba.