Hoppa till huvudinnehåll
Publik på Pixel

Pixeljury 2019

Pixel 2019

Nedan presenteras medlemmarna i jurygrupperna

  • Pixel Junior
  • Klass 2–4
  • Pixel Talent Award 

Pixel Junior

Charlotte Rodenstedt

Charlotte Rodenstedt
Charlotte är animatör och grundare av produktionsbolaget Bloody Honey. Hon har jobbat med många olika barnprogram och animerade 2018 barnteckningar inskickade till SVT:s Sommarlov.

Charlotte om varför hon är glad att få sitta i juryn för Pixel Junior: 

”Jag brinner för all typ av historieberättande och tycker det är jättekul att få vara med i Pixel Juniors jury och främja ungas skapande.”

 

Louise Leghammar

Louise Leghammar
Louise är verksamhetschef för biograf Röda Kvarn i Helsingborg. Hon har skapat det lokala resurscentret Film Helsingborg och projektledde Pixel under åren det hölls i Helsingborg.

 Louise om varför hon är glad att få sitta i juryn för Pixel Junior: 

”Det är ett hedersuppdrag att få sitta med i Pixel Junior-juryn! Jättespännande att återigen få ta del av ungas filmberättelser!”

 

Karsten Karlsson

Karsten Karlsson
Karsten är till vardags filmlärare på Bryggeriets gymnasium i Malmö. Han är filmnörd sedan barnsben och har sysslat med film sedan millenieskiftet.

Karsten om varför han är glad att få sitta i juryn för Pixel Junior: 

”Pixel har under många år varit ett forum för framtidens filmare och det ska bli mycket kul att få skåda in i framtiden i egenskap av jurymedlem!”


Jury kl 2–4

 

Eva Thunell

Eva Thunell
Grundare av Shortly – en global streamingtjänst för kortfilm, samt entreprenör och gamechanger. Eva arbetade på långfilms- och fiktionsavdelningen på SVT och var med vid starten och uppbyggnaden av Stockholms internationella filmfestival. Hon initierade även Konst & IT projektet under Stockholms kulturhuvudstad.

Eva om varför hon ser fram emot att sitta i Pixeljuryn:

"Självklart sa jag ja till att vara jurymedlem när jag fick frågan från Pixel. Det är en festival med mycket spännande och vibrerande skånsk kortfilm och det bidrar jag mycket gärna till att lyfta."

Antonio Tublén

Antonio Tublén
Regissör och manusförfattare som tillsammans med danska producenten Alexander Brøndsted driver Pingpong Film. 

Han debuterade med långfilmen Original (Zentropa) med Sverrir Gudnason och Tuva Novotny i huvudrollerna. Filmen hade sin premiär på Tribeca Film Festival och blev sedan tilldelad pris av Danny Boyle för bästa film på A-film festivalen i Shanghai. Med sin fascination för udda ljud fortsatte han med långfilmen LFO som exe-producerades av Elijah Wood. Sedan följde den danska thriller Uro och senast hans engelska debut; Zoo med bla Ed Speleers (Downton Abbey) och Zoe Tapper (Nightflyers). 

Antonio om varför han ser fram emot att sitta i Pixeljuryn: 

"Det bubblar med talang i Skåne och jag är bara så sjukt nyfiken på att se vad som finns här"

Frida Barkfors

Frida Barkfors 
Frida driver produktionsbolaget De Andra och regisserar. Hon debuterade med prisbelönade dokumentären Pervert Park 2014, som hon gjorde tillsammans med Lasse Barkfors. Filmen var den första i en trilogi om sociala stigman, följd av Death of a Child. Just nu arbetar hon på sin tredje film som handlar om skolskjutningar. Filmen förväntas ha premiär 2020. 

Frida om varför hon ser fram emot att sitta i Pixeljuryn:

”Jag är spänd och förväntansfull inför juryarbetet och hoppas på att få se många bra filmer av talangfulla filmskapare. Jag ser fram emot att diskutera dessa med de övriga jurymedlemmarna.”


Jury Pixel Talent Award

 

Magnus Paulsson

Magnus Paulsson
Producent/Solid Entertainment

Har sedan 80-talet producerat långfilm, dokumentärer, tv-serier, reklam och musikvideos.

 

Hanna Sohlberg

Hanna Sohlberg
Konsulent/Film i Skåne

Kortfilmskonsulent och talang-utvecklare som driver program internationellt och nationellt.

 

Fredrik Myrtell

Fredrik Myrtell
Producent/Way Creative

Producent som tidigare fått pris för bästa kortfilm på Pixel med Ställen man vaknar

 

Alexandra Lige Berglund

Alexandra Lige Berglund
Utvecklare/BoostHbg

Arbetar som strategisk utvecklare inom film och digitala medier på BoostHbg.

Erik Magnusson

Erik Magnusson
Producent/Rock 'n' Roll Film

Står bakom filmproduktioner som Jordgubbslandet och TV-serierna Halvvägs till himlen, Lingonligan och Alla hästarna hemma. Har ett av de största rekvisitaförråden i Skåne.