Hoppa till huvudinnehåll

Programmet Långfilm 2023

I denna omgång av Programmet Långfilm deltar tre fiktionsprojekt, två dokumentärer och en hybridfilm, läs mer om deltagarna i Programmet Långfilm 2023 och deras projekt 2023 genom att klicka här.

I Programmet-Långfilm ligger fokus på att ge bra förutsättningar för att utveckla nya, starka skånska långfilmer och filmskapare. Den första omgången varade mellan 2021 - december 2022 och omgång 2 startade 2023. Totalt blir det 9 teams som utvecklar sina långfilmsprojekt inom Programmet Långfilm fiktion och 3 projekt inom dokumentär och Hybrid. Projekten erbjuds utvecklingspengar, skräddarsydda insatser, workshops, resor, möten med bransch och ett forum att verka i. Filmskaparna får även individuell coaching av  manusförfattare.

Programmet Långfilm 2023 är en samverkan mellan Film i Skåne, BoostHBG, Filmcentrum Syd och Centrum för Dramatik Syd. Med stöd av Svenska Filminstitutet, Regionsamverkan Sydsverige och Region Skånes kulturförvaltning. Programmet är Film i Skånes satsning inom Svenska filminstitutets "Talent to Watch" som är ett stöd till talangutveckling med anledning av covid-19.