Hoppa till huvudinnehåll
Bild ur TV-serien "Tunna blå linjen"

Se seminariet "Tunna blå linjen - drama som samhällsspegel"

Produktion

SVT:s nya stora dramaserie "Tunna blå linjen" (Film i Skåne är samproducent) handlar om Sara, Magnus, Jesse, Leah, Dani och Faye som alla valt att bli poliser. Deras arbetsplats är gatorna i Malmö, en stad med många sidor. Där möter de allt från det välbekanta a-laget i parken till missbrukare, rånare och våldtäktsoffer. De hanterar extrema situationer och starka känslor men vad möts de av när de kommer hem?

I SVT:s livestreamade seminarium möts Anna Croneman, programchef SVT drama, Cilla Jackert, manusförfattare, Gizem Erdogan, skådespelare, Joakim Palmkvist, kriminalreporter Sydsvenskan och Alexandra Goncalves, ingripandepolis i Malmö för att samtala om på vilket sätt drama kan spegla samhället. Hur viktigt är det med drama som ställer frågor om samhället vi lever i och hur nära verkligheten får man gå?

Moderator: Ika Johannesson, kulturjournalist
Seminariet inleds av Hanna Stjärne, vd SVT

Seminariet livestreamades 9 februari kl 18.30-19.30, men nu kan du se det i efterhand på SVT Play via följande länk: https://www.svtplay.se/video/29917354/svt-seminarium/svt-seminarium-drama-som-samhallsspegel?start=auto