Hoppa till huvudinnehåll
Focus London, mässområdet.

Southern Sweden Film Commission expanderar

Pressmeddelanden
Film commission

Pressrelease

Film i Skånes avdelning för kommissionsarbete, Southern Sweden Film Commission, får ett utökat uppdrag att locka internationella inspelningar till hela södra Sverige. Film i Skåne inleder nu ett samarbete kring filmkommissionsverksamhet med grannregionerna Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar och Kronoberg.

Inom Film i Skånes varumärke Southern Sweden Film Commission utvecklas för närvarande ett samarbete med de övriga sydsvenska regionerna med syfte att via attraktiva marknadsaktiviteter öka antalet filminspelningar i hela södra Sverige.

Regionsamverkan Sydsveriges styrelse har gett utskottet för kultur och utskottet för regional utveckling i uppdrag att genomföra gemensamma insatser för att stärka samverkan inom filmkulturell verksamhet samt öka produktionen av film och rörlig bild i Sydsverige.

Samarbetspartners för Film i Skåne blir då Filmregion Sydost (Blekinge, Kalmar och Kronoberg), Kultur i Halland och Regional utveckling/Region Jönköpings län. Inledningsvis kommer det under våren att arrangeras kompetensutveckling för så kallade location scouter / platsletare. ”- Lyhörda och kunniga platsletare är en god förutsättning i stödet till bolag som behöver hitta specifika inspelningsplatser till sina film- och TV- projekt”, säger Mikael Svensson, ansvarig för Southern Sweden Film Commission.

Samarbetet innebär också att Southern Sweden Film Commission kommer att marknadsföra hela södra Sverige på viktiga film- och TV-marknader som Berlin Film Festival, Cannes Film Festival och Focus London.