Hoppa till huvudinnehåll
Posterbild från filmen The Lovers

Special Mention till "The Lovers" på Locarno Film Festival

Kortfilmen "The Lovers" (i regi av Carolina Sandvik och producerad av Kerstin Übelacker) fick ett Special Mention i tävlingskategorin Pardi di Domani på Locarno Film Festival.

Filmen är producerad av "We Have A Plan" tillsammans med Film i Skåne och SVT, samt med stöd av Svenska Filminstitutet.

Juryns motivation lyder som följer: "For it's brilliant synthesis of narrative and form, for its hilarious dry and visceral stop-motion satire of how in romance we can start to actually die of boredom, we are thrilled to announce that the Special mention of the Jury goes to THE LOVERS by Carolina Sandvik"

Film i Skåne vill än en gång gratulera hela teamet bakom filmen!

Kerstin Übelacker Svensk film Film i Skåne AB SVT

 

Synopsis

En man och en kvinna har en middag med stearinljus på en restaurang. Plötsligt börjar mannens utseende förändras. "The Lovers" är en skräckfilm om förhållanden och en oromantisk komedi i stop motion, där ett par tvingas hantera eskalerande kroppsliga förvandlingar.

Bild från filmen The Lovers

Om Carolina Sandvik

Porträtt på Carolina Sandvik

 

Regissörens biografi

Carolina Sandvik (född 1988) är baserad i Malmö, Sverige. Hennes kortfilm "The Expected" har mottagit priser vid festivaler som Göteborg och Odense. Hon har en masterexamen i konst från Malmö konsthögskola och har ställt ut sina verk på gallerier och museer. "The Lovers" vann priset för Bästa Pitch i Kortkomedikategorin vid Torino Short Film Market.

Filmografi

The Lovers / Carolina Sandvik / 2023 / 13 min. / Animation
Dewclaws / Carolina Sandvik / 2021 / 7 min. / Animation
The Expected / Carolina Sandvik / 2021 / 15 min. / Animation
Paracusia / Carolina Sandvik / 2019 / 15 min. / Animation
Dreams From The Ocean / Carolina Sandvik / 2018 / 15 min. / Animation

Kort om Locarno Film Festival

Locarno Film Festival är en framstående filmfestival som äger rum varje år i den vackra staden Locarno, belägen i Schweiz. Festivalen är en av världens äldsta och mest prestigefyllda filmfestivaler och är känd för sin hängivenhet till att visa en mångfald av filmiska verk. Under festivalen presenteras ett brett urval av filmgenrer, inklusive kortfilmer, vilket ger en plattform för både etablerade och up-and-coming filmskapare att visa upp sina verk. Locarno Film Festival erbjuder filmälskare och branschfolk en unik möjlighet att upptäcka nya talanger och njuta av en spektakulär filmupplevelse i en magisk festivalmiljö.

Locarno Film Fesival tar plats i Schweiz mellan 2:a och 12:e augusti.

Locarno Film Festival

Vidare kontakt THE LOVERS

Produktionsbolaget "We Have A Plan"
Hemsida: https://www.wehaveaplan.se/