Hoppa till huvudinnehåll
Vinnare Noomaraton 2019. Foto: Jeanette Schjerva

STORT grattis till årets vinnare av Noomaraton Skåne

Visning

Nu är vinnarna utsedda i årets Noomaraton, lagtävlingen i att göra film på tid. Tisdag 17 september visades filmerna på biograf Panora i Malmö, och vinnarna går därmed vidare till riksfinalen i Stockholm.

Vann gjorde:

"Det andra ansiktet" av FABRIK 22 (Emil Duvander, Jonas Enskär, Henrik Kihlberg och Erik Sund). Som juryn uttryckte det: "En film som skaver och stannar kvar hos betraktaren där filmskaparna har lyft tävlingens tematik på ett komplext och kreativt sätt. Trots sitt korta format känns filmen som ett utsnitt ur en större historia. Och tänk att en så liten boll kan ta så stor plats!"

"Jag skulle dö för mitt lag tror jag" av KEPS Pictures (Klara Ågren, Pollyanna Popermajer och Emma Pekkari). Juryn igen: "En finstämd och välkomponerad berättelse där filmskaparna har tagit tillvara på föremålen på ett uppfinningsrikt och naturligt sätt. Vi imponeras av skådespelarinsatsen, särskilt i scenen där huvudpersonen intervjuar sig själv med en hårborste."

Och grattis till Publikens pris säger vi till "Kung Fu – vägen till lycka" av Filmarna runt det runda bordet (Morgan Norberg, Vega Norberg, Esaias Brännström Sjö och Natanael Brännström Sjö).

Till sist ett stort tack till årets jury; Afsaneh LarssonKim Sundbeck & Malin Englund.
Och tack för ett bra samarbete kring arrangemanget FilmCentrum SydABF Malmö & Folkets Bio Malmö.