Hoppa till huvudinnehåll

Sundsvall Film Fest 2020

Produktion

RESEBERÄTTELSE

Jag, Naures Sager, filmskaparen bakom “1-1” har varit på världspremiären för vår kortfilm på Sundsvall Film Fest tillsammans med följande personer från teamet:

Michael Detlef: Exekutiv producent (samt mitt livs kärlek)
Vincent Bahar: Kompositör
Rojan Telo och Jonatan Öhlin: Skådespelare
Hanna Sohlberg: Filmkonsulent, Film i Skåne

Först och främst vill jag säga att det var superfint att vara där. Det var en stor ära att få representera Skåne i “It’s love”-satsningen som både har varit en nationell utlysning samt en representation från olika delar av landet. Filmen är en HBTQ+berättelse mellan en arabisk man och en svensk man, samt ett heteropar från Mellanöstern.

Jag bor i Malmö som är en av Sveriges mest mångkulturella städer. Jag tillhör generationen invandrare som aktivt jobbar med att modernisera och stå upp för allas lika värde. Jag har utöver det kämpat i filmbranschen i över ett decennium, så att få stå på scen och visa den här filmen var en triumf i alla ordets olika bemärkelser. Det enda jag ångrar var att jag inte hijackade mikrofonen och höll ett litet Oscars-tal, vilket jag hade planerat att göra. Men jag kände även att det var en fin utmaning att hålla mig lugn och sansad och inte ta över showen. Tusen tack till alla som har varit en del av den här filmen och gjort den möjlig.

Själva festivalen och resan i sig var jättemysig. Jag har jobbat som en galning med den här filmen i flera månader och att få komma till Sundsvall och varva ner var välbehövt. Det var framförallt fint att återförenas med alla ovan nämnda hjältar. Jag och min pojkvän tog oss tiden att utforska staden. Vi promenerade i flera timmar i ett iskallt men soligt Sundsvall, det var riktigt härligt. Vi såg fantastiska filmer från alla världens hörn i olika kortfilmsprogram som hette “Vykort från världen”, något som vi uppskattade oerhört mycket.

Tack till festivalen och Andreas Fock för en fin upplevelse och tack till Hanna Sohlberg och Film i Skåne för förtroendet!

Yes, Naures