Hoppa till huvudinnehåll
Foto på huvudpersonerna Nelly och Nadine

Teddy Awards till Nelly och Nadine

Produktion
Filmproduktion

Dokumentärfilmen Nelly och Nadine av Magnus Gertten belönades med Teddy Awards på Berlin Filmfestival. Teddy Awards är ett av världens mest prestigefyllda priser till film med queer tema. Film i Skåne är samproducent. 

Nelly och Nadine är den tredje filmen i Magnus Gerttens trilogi med filmer som baserar sig på arkivmaterial från slutet av Andra världskriget när människor från nazisternas koncentrationsläger anlände till Malmö. De övriga filmerna i serien är Hoppets Hamn (2011) och Every Face Has a Name (2015).

Magnus Gertten är sedan debuten med Blådårar 1998 en av Sveriges mest produktiva dokumentärfilmare. 2014 blev hans och Stefan Bergs film om Björn Afzelius, Tusen bitar, en stor publik- och kritikerframgång med 135 000 besökare på bio. Han har Guldbaggenominerats två gånger, senast för dokumentären Every Face Has a Name.

Nelly och Nadine har biopremiär i mars 2022 och visas även på Tempo Dokumentärfestival. Filmen är producerad av Ove Rishøj Jenssen, Auto Images, och distribueras av DocLounge.