Hoppa till huvudinnehåll
Prisdiplom på Novemberfestivalen

Tre priser på Novemberfestivalen

Visning
Filmfestival
Barn och unga
Talangutveckling

Inte mindre än tre priser gick till Skåne under Novemberfestivalen i Trollhättan, festivalen som samlar nya filmare från hela landet.

Andrapris i tungviktsklassen gick filmen "Jag skiner inte utan er mina bröder" av Alexander Abdallah. Priset togs emot av Jeanette Schjerva, konsulent visning och spridning, Film i Skåne. Juryns motivering lyder: "För sitt sätt att poetiskt och gripande berätta om kärleken och de starka banden vänner emellan. Här finns ett visuellt och personligt berättande som gör filmen unik. Filmens emotionella budskap gör att den stannar kvar."

Alexander Abdallah fick även norska Amandusfestivalens pris, med följande motivering: 
"Amandusfestivalens pris går i år til en sterk fortelling som skildres med vakker symbolikk, og med filmteknisk høy kvalitet. Filmen tar opp drømmer og savn og treffer publikum med sin alt for aktuelle historie på et sårt punkt, samtidig som den også formidler en historie om et sterkt vennskap. Filmskaperen har greid å lage en filmfortelling som treffer like godt i Norge som i Sverige, og som helt sikkert vil treffe også i andre deler av verden."

Nadja Carlheim Gyllensköld med prisdiplom.
Nadja Carlheim Gyllensköld med prisdiplom.

Nadja Carlheim Gyllensköld fick BUFF Filmfestivals pris för filmen ”Pappa måste jobba”.  Priset innebär visning under 2020 års BUFF-festival. Motiveringen lyder: ”Med stor hantverksskicklighet berättas en smärtsam historia som med precision fångar barnets perspektiv på det ofattbara. En film som är starkt fängslande från den första bildrutan till den sista och får oss att vilja se mer.”

Grattis säger vi till våra talangfulla skånska filmare!