Hoppa till huvudinnehåll
Archiopelago Script Lab 2019 Fr v. Jo Widerberg, Alexe Landgren, Anna Nolskog, Johan Wåhlin, Måns Ahlin, Allie Karlsson, Lisa Meyer, Mervi Junkkonen, Soni Jorgensen och katten Frida.

Utlysning Archipelago Script Lab

Talangutveckling

Nu letar vi efter dig som vill utveckla din filmberättelse tillsammans med andra filmmanusförfattare/producenter/regissörer under 4-5 dagar i augusti på Håskö i Gryts skärgård i Östergötland. Totalt 6 projekt deltar i kursen. Man kan komma som manusförfattare, antingen själv eller tillsammans med producent/regissör.

Archipelago Script Lab har som ambition att kompetensutveckla unga filmare i Sverige och rusta för en framtid som kommer att kräva riktigt bra skills på storytelling. Vi riktar oss till fiktion och hybridfilm. Alla genrer är välkomna – Kortfilm, TV-serier och långfilm. Live action eller animation eller blandat. Du kan vara i början av utvecklingen eller  längre kommen. Känner du  behov av att bolla din berättelse med spetskompetens kan detta vara för just dig! Årets workshopledare är Petra Revenue, till vardags dramaturg, filmmanusförfattare, författare och huvudlärare på ALMA filmmanusutbildning. Under kursdagarna arbetar man med sin berättelse och ges också utrymme att skriva vidare utifrån feedback.

Ett populärt moment under dessa dagar, vid sidan av huvudspåret, är Blicken. En verksam filmbarbetare kommer med sin input på manusarbetet. Det kan vara en aktuell filmfotograf eller en rutinerad skådespelare eller någon annan. Det momentet sker vanligtvis digitalt.

Tanken med att vara på en ö i skärgården är att skärma av sig från vardagens brus. Boendet är primitivt med utedass och ingen dusch. Det finns bastu, havsbad och slingor att promenera eller springa för den som vill. Varje dag gör den som vill ett yoga- och meditationspass.

Film i Skåne har möjlighet att skicka en manusförfattare / skrivande regissör till Archipelago Script Lab 2022.

Plats: Håskö, Gryts skärgård i Valdemarsviks kommun.
Tid: Tor 11 aug – Mån 15 aug 2022.

Ansök genom formuläret nedan!

DEADLINE

Sista dagen för ansökan är 6/6.

Ansök här!

There was some issue with your form submit

In order to successfully submit, you need to do the following