Hoppa till huvudinnehåll
Flygbild Karlskrona

Välkommen till Carl Film Forum 24-25 augusti 2020

Produktion
Filmfestival

Ja, det blir ett Carl Film Forum även i år! Vi tror att vi alla längtar efter att mötas och har därför jobbat hårt för att se till att det kommer att gå att delta både på plats, i Saltö fiskhamn i Karlskrona och digitalt. Carl Film Forum är branschplattformen på Carl International Film Festival och innehåller paneldiskussioner, föreläsningar, samtal, work shops och möjligheter till nätverkande, på internationell, nationell och regional nivå.

I år genomförs forumet på svenska och fokuserar på filmvärlden under pandemin med case study, diskussion runt ökat ekonomiskt risktagande och en rapport från Hollywood. Dessutom för vi in spelutvecklingen och dess betydelse för branschen och näringen i programmet och träffar bland annat grundaren av Massive, Martin Walfisz. Programmet pågår från eftermiddagen måndag 24/8 fram till lunch tisdag 25/8.

Se program för Carl Film Forum 2020 och ackreditera dig här (https://carlfilmforum2020.eventive.org/welcome)

Under förmiddagen, måndag 24/8, pågår Carl Filmpolitik för speciellt inbjudna. Carl Filmpolitik är en förmiddags möte med diskussioner runt filmpolitik, där filmens framtid i Sydsverige diskuteras. Carl Filmpolitik 2020 kommer att fokusera på den filmutredning som Bo-Erik Gyberg har gjort på uppdrag av Regionsamverkan Sydsverige. Gyberg kommer att för första gången presentera den färdiga rapporten under Carl Filmpolitik. Presentationen kommer att följas av diskussioner mellan såväl politiker som branschrepresentanter från de sex regionerna. Vi kommer också att diskutera produktionsincitament och deras funktion för att stödja filmindustrin under pandemin och få en inblick i hur location scouting fungerar som tillväxtfaktor. Vid önskan om deltagande, på plats eller digitalt, kontakta josefine@ciff.se

Såväl Film i Skåne och regionerna inom Regionsamverkan Sydsverige är medarrangörer.

Se program för Carl Filmpolitik här: https://ciff.se/wp-content/uploads/2020/08/Program-Carl-Filmpolitik-2020.pdf

Läs mer om Carl International Film Festival 2020 här (https://ciff.se/)