Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till Virtual Production-workshop och föreläsningar på Göteborg Film Festival 27-28 januari

Produktion
Virtual Production

Virtual Production-utvecklingen i landet går snabbt framåt. För er som är intresserade av att vara en del av utvecklingen eller vill lära er mer inför framtida projekt i vår Virtual Production-studio i Ystad Studios, bjuder vi nu in till ett antal workshops och föreläsningar som arrangeras av Kulturakademin, med start under Göteborg Film Festival den 27-28 januari. 

Film i Skåne kan erbjuda minst två platser för skånska filmskapare och filmarbetare vid varje kurstillfälle.

Utbildningstillfällena arrangeras i samarbete med VP Nordic och Film i Väst, med stöd av Film i Skåne, Västra Götalandsregionen och Region Halland.

Masterclass med Virtual Production Supervisor Julia Lou

Virtual Production-inspelning för House of the Dragon

Julia Lou har jobbat som Virtual Production Supervisor på produktioner som "Barbie", "House of The Dragon", "The Mandalorian", "Blade Runner 2049" och "Ready Player One".

Under denna 3-timmars masterclass och frågestund kommer Julia att berätta om sitt arbete och guida oss genom konsten att skapa virtuella världar för Virtual Production.

Tid och plats: 28 januari, Film i Väst Showroom kl. 16.00-19.30
Målgrupp: Producenter, Filmregissörer, Filmfotografer, Scenografer, VFX-artister
Ansökan senast 26 januari via Kulturakademins hemsida: https://www.kulturakademin.com/kurskatalog/masterclass-with-julia-lou-virtual-production-supervisor

Framtidens Filmskapande: Virtuell Produktion och dess roll i Norden

Fotografi på Rasmus Eriksson och Johannes Skoog från VP Nordic

”Få en inblick och en bred omvärldsbevakning i den allt viktigare tekniken Virtuell Produktion (VP). De tekniska, konstnärliga, miljö-, och yrkesmässiga fördelarna belyses vad gäller dynamiska bakgrunder, tillgänglighet och kreativ frihet.

Hur används VP idag, vilka är alternativen och hur går det att anpassa i förhållande till budget?

I ett hållbarhetsperspektiv innebär VP bland annat färre transporter, tidseffektivisering och en demokratisering av filmskapandet. Under seminariet blir det en genomgång av vilka nya yrken som uppstår i och med den tekniska utvecklingen. Du får också veta hur du som yrkesverksam kan ansöka om ett yrkesbevis som visar just dina spetskompetenser, samt vilka fortbildningar som kommer att erbjudas inom området hos Kulturakademin under 2024."

Tid och plats: 27 januari kl. 11.00–12.10, Folkteatern, Olof Palmes Plats 1, Göteborg. 
Medverkande: Johannes Skoog, Rasmus Eriksson samt Charlotte Gimfalk & Peter Hiltunen
OBS: Ackreditering till Göteborg Filmfestival krävs!

Virtuell Produktion i praktiken: öppet hus med tester och mingel

Team från VP Nordic utför Virtual Production-inspelning

”Välkommen att fördjupa dina kunskaper inom Virtuell Produktion och tillämpa dem i praktiken! Här får du chansen att ställa alla dina frågor om VP samt experimentera med tekniken och den uppbyggda LED-väggen.

På plats finns experter från VP Nordic, Kulturakademin, Film i Väst och Aoto, för att vägleda dig och besvara dina frågor. Dessutom blir det en perfekt möjlighet att nätverka, höra om Film i Västs VP-satsning och skapa kontakter inom branschen.”

Även Film i Skånes verksamhetsutvecklare för Virtual Production, Andreas Carlsson-Climént, kommer finnas på plats för att svara på frågor om Virtual Production-möjligheterna i Ystad Studios.

Tid och Plats: 27 januari kl. 14.00 - 18.00, Film i Väst, Kungsgatan 7, Göteborg 
Anmälan: Ingen föranmälan krävs, först till kvarn gäller

Logotyper för de organisationer som finansierar denna kursplan