Hoppa till huvudinnehåll

Boka ett besök med branschen

Här samlar Film i Skåne erbjudanden med klassrums/-arbetsplatsbesök där filmregissörer eller andra kreatörer inom film, TV och digitala spel berättar om sitt skapande och sin yrkesroll.

Formen kan vara en föreläsning, workshop eller varför inte kompetensutveckling? Hittar du inte det du söker här gå in på länken ”Beställ en film-/mediepedagog”, där Film i Skånes nätverk av duktiga film-och mediepedagoger presenteras.

Oscar Wemmert, spelpedagog.

Skapa och berätta med digitala spel

Jag heter Oscar Wemmert och är kreativ producent på min firma GameFlame. Jag har skapat spel och digital media i 20 år och varit involverad i mer än 20 släppta spel för olika plattformar som tillsammans har sålt flera miljoner exemplar. Mest kända är LittleBigPlanet 3 till PlayStation 4 och LittleBigPlanet PS Vita men även en stor mängd barnspel så som Häst & Ponny, Bamse i Egypten och flera av Sveriges Televisions julkalenderspel. Jag kan erbjuda workshops, Skapande skola-projekt, lärarhack, barnhack och inspirationsföreläsningar men också programmering i till exempel Scratch, grafik och ljudframställning för spel. Jag skräddarsyr efter era behov.
Du kan också kontakta mig för att få lärarhandledning och elevhandledning till workshopen "Skapa och berätta med digitala spel".

Workshop animation och digitala spel. Foto: Carolina Falk

Skapa och berätta med animation och digitala spel utifrån "Cirkus Imago"

I denna workshop får eleverna skapa en animerad film och ett digitalt spel, som tillsammans berättar en historia, ett exempel på transmedia. Berättelserna eleverna skapar utgår från filmen och tv-serien "Cirkus Imago". Elevernas berättelser börjar i den animerade filmen och får sin lösning i spelet. Workshopen är anpassad för målgruppen 8-12 år, men kan anpassas upp till och med åk 1 på gymnasiet.
Kontakta Carolina Falk, Film i Skånes konsulent film barn och unga, för handledningen "Skapa och berätta med animation och digitala spel - ett transmediakoncept för grundskolan". E-post: carolina@filmiskane.se

 

Sidan uppdaterad 03 nov 2020, kl 13:35