Hoppa till huvudinnehåll
Kollage av bilder från filmerna "Klassens Z", "Här jobbar jag!" och "Blodssystrar". Film i Skoland dagen 2021: innanförskap. Tre filmer, tre regissörssamtal, tre verktygslådor för skolan.

Film i Skolan dagen BUFF 2021 tema ”Innanförskap”

Tisdag 16 mars kl 13-16

Film i Skåne presenterar tre regissörer som jobbar med film som verktyg för att skapa innanförskap. Möt Alma Dzafic Ferhatovic vars film ”Klassens Z” gör upp med den antiziganism hon upplevt i svenska skolan. Se Sofia Berglunds kortfilm ”Här jobbar jag!”. På YouTube-kanalen ”Funktions Vardag” skildrar hon hur det är att leva med funktionsvariation. Träffa prisbelönta filmskaparen Malin Andersson som är aktuell med ett projekt kring sin film ”Blodssystrar” där hon ger nyanlända tjejer i åldern 12-16, möjlighet att berätta sina egna historier. På Film i Skolan-dagen får ni även möta Julián Quevedo som berättar om Tehara Medias arbete med romsk film, deras filmpedagogiska verksamhet och vad de kan erbjuda skolor. Fatima Khayari från Svenska Filminstitutet ger smakprov på deras filmpedagogiska material som underlättar skolans uppdrag att undervisa om de nationella minoriteterna. Ni får bekanta er med webbtjänsten Filmriket som drivs av Filmpool Nord. Film i Skolan-dagen är ett årligen återkommande arrangemang som Film i Skåne gör tillsammans med Filminstitutet och FOMP. Håll utkik efter del 2 som kommer senare i vår på temat Sex & relationer. Webbinariumet är gratis men föranmälan krävs.

Anmälan till Film i Skolan-dagen

Uppgifter om dig
(*) är obligatoriska.
Övrigt

 

Dina personuppgifter samlas in och behandlas för det ändamål som beskrivs i formuläret. Här kan du läsa mer om dina rättigheter samt hur Film i Skåne hanterar personuppgifter.

There was some issue with your form submit

In order to successfully submit, you need to do the following

Sidan uppdaterad 09 Feb 2021, kl 09:39