Hoppa till huvudinnehåll
Ilse med kamera. Foto: Sandra Penzo.

Film i Skolan-dagen under BUFF tema: Den livsviktiga filmen

Tisdag 14 mars 2023 kl 09.00-15.30 på Biograf Panora i Malmö

Välkommen till en filmpedagogisk inspirationsdag, där vi vänder och vrider på kulturbegreppet. Vilka kreativa förmågor behöver vi träna? Varför är kulturen så viktig för vår hälsa? Och vad behöver vi förstå för att på bästa sätt kunna avkoda olika budskap och ta till oss kultur. Arrangörer är Film i Skåne, Svenska Filminstitutet, Filmregionerna och FOMP (Föreningen Film och Mediepedagogik).

Inledningstalar gör Filminstitutets vd Anette Novak. Keynote speaker är professor Eva Bojner Horwitz, professor i musik och hälsa vid Kungl. Musikhögskolan. Nikolaj Rodkjær Kristensen, tidigare journalist på danska TjekDet, ger oss en lektion (på engelska) i hur man faktagranskar och avkodar visuella manipulationer. Camilla Göransson, gymnasielärare på Idrottsprogrammet vid Jämtlands gymnasium samt Joakim Wassberg som jobbat med projektet Mötesplats för ung kultur på Filmpool Region Jämtland Härjedalen, ger tips på hur lärare och ungdomsledare med hjälp av filmens kraft kan öppna upp för svåra, men livsviktiga samtal med elever. Per Dahlbeck, universitetsadjunkt i utbildningsvetenskap samt lärare och elever från Backaskolan i Malmö berättar om sitt projekt där de filmbrevväxlar med elever i Buenos Aires och hur filmen gett dem möjlighet att kommunicera på riktigt.

Efter lunch väljer du mellan följande två workshops:

På Panora
Snabba och kreativa filmworkshops med filmaren Andreas Gejke, som ger inspiration till att arbeta mer med film i skolan  skaparkraftuppsala.se.

På Malmö Kulturskola (på engelska)
Philosophical thinking and creative filmmaking with children, med Lho Høiris & Louise Nabe-Nielsen,  rumforundren.dk samt Tina Klemmensen, tina-klemmensen.dk. Workshopen hålls i samarbete med Malmö kulturskola.

Anmälningsavgift 500:- + moms, lunch och fika ingår.
Ange i "Övrigt"-fältet om du är FOMP-medlem för att erhålla 100 kr rabatt.
Anmäl dig senast 1 mars på Film i Skånes hemsida.
Eftersläpp till förmiddagens seminarier sker i mån av plats.

Fotograf: Sandra Penzo

Anmälan till Film i Skolan-dagen 2023

Anmälan stänger 5/3 kl 23.59.

There was some issue with your form submit

In order to successfully submit, you need to do the following

Sidan uppdaterad 01 mar 2023, kl 14:39